Israelsk serie har vundet international Emmy-pris

Kun to gange tidligere har en israelsk serie vundet den prestigefyldte pris.
Niv Sultan spiller en kvindelig undercover agent for Mossad i den iranske hovedstad Teheran. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelske TV-serie «Teheran» vandt natten til tirsdag den internationale Emmy-pris i kategorien bedste dramaserie, skriver Times of Israel.

Den israelske thriller produceret af Israels offentlige tv kanal KAN (svarende til DR), har fået internationalt publikum via strømmetjenesten Apple+.

– Teheran er ikke blot en spionserie, serien handler også om at forstå mennesket bag din fjende, siger producent Dana Eden i sin takketale i New York.

Serien handler om en Mossad-agent (spillet af Niv Sultan) som går undercover i Iran for at sabotere landets atomanlæg. Missionen går ikke helt som planlagt og agenten sidder fast i Iran, landet hun blev født i. Serien blev godt modtaget både i Israel og af internationale seere.

Eden sagde desuden i sin takketale videre at rollebesætningen og TV-seriens medarbejdere består af både israelere og iranere, og at de «havde meget til fælles».

– Det giver håb for fremtiden og jeg håber at vi en dag, iranere og israelere, kan gå sammen i Jerusalem og Teheran som venner – ikke som fjender, sagde hun.

Anden sæson af «Teheran» indspilles nu i Grækenlands hovedstad Athen. Den Oskar-nominerede skuespiller Glenn Close er med i den nye sæson. Kun to gange tidligere har en israelsk serie vundet den internationale Emmy-pris.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTusindvis deltog i terroroffers begravelse
Næste artikelSøg om at komme med på MIFFs stærkt sponsoreret ungdomstur til Israel i 2022
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise