Fauda på farsi?

Den israelske tv-serie skriver igen historie efter stor Netflix succes.
Den israelske fjernsynsserien
Den israelske tv-serie "Fauda" ("Kaos") kan ses på Netflix. (Skærmdump fra Youtube)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelske tv-serie Fauda har fået stor international succes – også på Netflix.

Nu bliver serien oversat til farsi og blive vist på Manoto TV, en international persisk tv-kanal med base i London, skriver avisen Israel Hayom.

Manoto TV er tilgængeligt via seks satellitsignaler i Iran, Mellemøsten, Europa, Nordafrika og Vestasien og når omkring 25 millioner farsi-talende seer over hele verden. Ifølge en BBC-rapport nåede Manoto TV i 2008 ud til 30% af husstandene i Iran.

Fauda betyder “kaos” på arabisk.

Serien blev allerede et globalt hit efter første sæson blev vist i Israel. I serien tales der både hebraisk og arabisk. Fauda hyldest internationalt for sin realisme og skildring af undercover-kommandoenheder som udgiver sig for at være palæstinensere for at forfølge terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza.

Ifølge New York Times var serien en af de bedste i 2017, mens pro-palæstinensiske kampagner har kritiseret serien for at være israelsk krigspropaganda.

Serien er skabt af Lior Raz og Avi Issacharoff og er produceret af Yes Satellite Television Company. Til dato anses Fauda for at være den bedst eksporteret israelske tv-serie som er blevet vist i 190 lande via Netflix.

– Vi er stolte over at Fauda vil blive vist på den pågældende kanal og for første gang give et farsi-talende publikum mulighed for at se serien og se konflikten fra nye vinkler, siger Issacharoff.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBeitar Jerusalem har aflyst kampen mod Barcelona
Næste artikelAmerikansk-iransk delegation besøger Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise