Se hvem der kommer til MGP-finalen i Norge

Sidste års Eurovision vinder, Netta Barzilai fra Israel optræder under finalen i Norge i Oslo Spektrum.

Netta Barzilai sammen med Alexander Rybak - den norske vinder af Eurovision i 2009. På billedet ses de to sammen under Eurovisionfinalen i Lisbon sidste år. (Foto: NRK)
Jødehadet er på fremmarch i Europa, ofte i form af dæmonisering af den jødiske stat. Bliv medlem af MIFF for at bekæmpe jødehadet og få sandheden ud.

Netta Barzilai (24), som sidste år vandt Eurovision i Portugal med sangen “Toy”, skal for første gang synge sin hitsang på norsk jord. Israeleren vil synge sangen under den NRK-transmitterede Melodi Grand Prix-finale på lørdag, skriver VG Nett.

“Netta charmerede sig til en sejer foran ca 200 millioner TV-seere. Og nu har vi glæden af at få hende her til os. Hun vandt med en sang som var fængende, morsom og rar, samtidigt med den tog vigtige temaer op, som fx #metoo. Hun er karismatisk og sjov med en unik udstråling, så det bliver et fantastisk bidrag til festen,” siger MGP-general Stig Karlsen til avisen.

Også norske Alexander Rybak, som vandt i 2009, skal deltage. Det bliver første gang to tidligere Eurovision-vindere står på scenen under en norsk finale.

NRK fik over 1000 bidrag ind til årets MGP. Af dem blev ti finalister valgt ud til at optræde i Oslo Spektrum. Vinderen af den norske MGP-finale vil få æren af at repræsentere Norge under årets Eurovision i Tel Aviv. Semifinalene i Israel er 14. og 16. maj, før det hele afgøres i finalen 18. maj.

På dansk ved Rika Greenberg
DEL
Tidligere artikelDanmark vil reformere FNs Menneskerettighedsråd – bl.a. for at fjerne forskelsbehandlingen af Israel
Næste artikelSlagter ny anti-Israel FN rapport
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.