Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Palæstinensiske journalister erklærer: – Vores loyalitet ligger hos martyrerne

På billedet ses en palæstinensisk journalist dække uroligheder mellem israelske soldater og palæstinensiske demonstranter tæt på Betlehem i 2019. (Foto: Flash90)
Loyalitet over for den palæstinensiske sag kommer før deres professionelle pligt som journalister.

Det palæstinensiske journalist-syndikat har meddelt at palæstinensiske journalisters «topprioritet er «loyalitet over for martyrerne» – dvs. over for de mange terrorister som er blevet dræbt mens de angreb Israel, skriver Palestinian Media Watch PMW). PMW har i flere årtier fulgt med i, hvad der sker i palæstinensiske medier.

MIFF har skrevet utallige artikler om, hvordan de palæstinensiske myndigheder (PA) igennem årtier har misbrugt international bistand (også fra Danmark) til udbetaling af terrorløn, jihad skolepensum som oplærer små børn i at ofre livet som terrorister, hyldest af martyrer som dræber for at blive dræbt og meget andet.

Nu får PA ekstra vind i sejlene af det palæstinensiske journalistsundikat:

– I dag sender vi [det palæstinensiske journalistsyndikat] et budskab om, at de palæstinensiske journalisters topprioritet er loyalitet over for martyrerne, loyalitet over for vores folks retfærdige kamp, ​​siger den palæstinensiske journalist Muhammad Al-Baz i de palæstinensiske myndighed officielle tv-kanal 23. maj 2023.

Hans erklæring om loyalitet over for terrorister – frem for grundlæggende journalistiske værdier som objektivitet – minder om en udtalelse fra den palæstinensiske mediechef Ahmad Assaf. I et møde med palæstinensiske journalister sagde han følgende på vegne af PA & PAs præsident Mahmoud Abbas:

– I øjnene af vores ærede præsident er I hjemlandets soldater, der forsvarer den palæstinensiske fortælling mod den zionistiske fortælling, de palæstinensiske myndigheders avis Al-Hayat Al-Jadida 30. januar 2023

En lignende udtalelse kom også fra en programleder på PA’s officielle tv-kanal den 6. januar 2023. Her blev det blandt andet påpeget at palæstinensiske journalister er loyale bønder over for den palæstinensiske sag – ikke deres snarere end deres «professionelle pligt» som journalister:

Alaa Sharbati, søn af den fængslede terrorist Ayman Sharbati: 
Godmorgen. Tusind tak fordi I ville have mig i studiet.

Programleder: Nej, det er vores pligt.

Alaa Sharbati: I er hjemlandets TV-kanal, som vi er stolte af.

Programleder: Vores nationale pligt kommer før vores professionelle [pligt].


Det er værd at huske ovenstående næste gang du læser danske mediers Israel dækning – se eksempler her.

Se også klip her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem