Her ses medlemmer af terrorgruppen Hamas' militære fløj under parade efter krigen mod Israel i maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Har udstedt fatwa: Forbudt at støtte, finansiere og kæmpe for Hamas

The Islamic Fatwa Council anklager terrorgruppen Hamas for korruption og terror mod palæstinenserne som lever under Hamas-regimet i Gaza.

The Islamic Fatwa Council (IFC) udtaler at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 «bryder lovene i den hellige Koran», skriver Jerusalem Post.

IFC anklager terrorgruppen for korruption og terror mod deres befolkning i Gaza. Det islamiske råd har derfor udtedt en fatwa som gør det «forbudt at blive medlem af, finansiere og kæmpe på vegne af Hamas».

– Det er vores ansvar at tage tydelig afstand fra Hamas’ umenneskelige handlinger. Det Islamiske Fatwaråd har gennemgået omfattende dokumentation af Hamas’ adfærd over for palæstinenserne i Gaza, siger rådet i deres argumentation for at udstede fatwaen.

Rådets talsmand, Sheikh Muhammad Ali al-Maqdisi tilføjer:

– Vi har set, hvad der er sket med Gaza under Hamas’ styre, siger han og understreger, at det er en islamisk forpligtelse at hjælpe de undertrykte.

– Vores tro kræver i sin visdom, at vi er en fjende af undertrykkeren og hjælper de undertrykte. Derfor er der udstedt en fatwa mod Hamas.

I islamisk retspraksis (fiqh) er en fatwa en juridisk vurdering af, hvad der i en given sag er i overensstemmelse med islamisk lov. På deres hjemmeside skriver IFC, at de er en anerkendt islamisk retsmyndighed.

Islamic Fatwa Council har udstedt fatwa om at det er forbudt at støtte Hamas. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp