Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rapport: Putin betaler palæstinensere for at kæmpe på Ruslands side i Ukraine

Her ses en russisk soldat under krigen i Ukraine, marts 2022. (Foto: Ruslands militær)
Flere hundrede palæstinensere er rejst til fronten i Ukraine som Ruslands fremmedkrigere.

En kilde i Libanons regering har fortalt amerikanske The Media Line, at palæstinensere som lever i Libanon, har meldt sig til at kæmpe på Ruslands side i krigen mod Ukraine. Palæstinenserne får omkring 2.730 kroner om måneden af ​​russerne, skriver Jerusalem Post.

Rekrutteringen til Ruslands hær udføres ifølge rapporten af ​​aktivister med tilknytning til den palæstinensiske ambassade i Libanon.

De fleste af dem, der har meldt sig, er født efter 1969. Det skyldes at dem som er født efter 1969, ikke er registreret hos de libanesiske myndigheder. Det gør det lettere for dem at deltage i konflikten som lejesoldater.

Det betyder også, at de libanesiske myndigheder ikke har et overblik over, hvor mange palæstinensere, Rusland har rekrutteret i Libanon.

Det står dog klart, er, at størstedelen af ​​de palæstinensere, der sendes til fronten i Ukraine, kommer fra Ain al-Hilweh beliggende syd for havnebyen Sayda, som er den største palæstinensiske flygtningelejr i Libanon.

Palæstinensere i flygtningelejre i Libanon er blevet rekrutteret af Ruslands hær i krigen mod Ukraine. (Foto: Magne Hagesæter/Flickr)

Ifølge rapporten er rekrutterne medlemmer af Fatah-bevægelsen, som ledes af de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, og terrorgrupper som eksempelvis Folkefronten for Palæstinas Befrielse (PFLP).

De palæstinensere som deltager i krigen i Ukraine på vegne af Rusland, modtager et månedligt stipendium og økonomisk kompensation til deres familier.

Den iransk-støttede terrorgruppe Hizbollah i Libanon er angiveligt også involveret i og koordinerer rekrutteringen af ​​palæstinensiske fremmedkrigere.

Men Hizbollah rekrutterer også sine egne unge støtter, inkl. dem med ekspertise i at betjene droner og folk med ekspertise i guerillakrigsførelse, for at hjælpe russerne i Ukraine, ifølge rapporten.

Riad Kahwaji, en anerkendt libanesisk sikkerheds- og forsvarsforsker, er ikke overrasket over, at palæstinensere fra Libanon melder sig ind i Ruslands hær. Han peger på, at palæstinenserne har få muligheder i Libanon, og mange bliver lokket af muligheden for at tjene hurtige og gode penge.

– Palæstinensiske lejre i Syrien og Libanon har høj arbejdsløshed, så det er ikke overraskende, at det sker, siger han.

Det vides ikke præcist, hvor mange palæstinensere er blevet rekrutteret til at kæmpe for Rusland, men det anslås at omkring 300 allerede har gennemført træning i Rusland og er sendt til fronten i Ukraine.

I flygtningelejren Ain al-Hilweh er en ny gruppe på omkring 100 palæstinensiske krigere angiveligt klar til at rejse til Rusland for at træne.

The Media Line skriver, at den palæstinensiske ambassade i Libanon ikke vil kommentere sagen, men siger på generelt grundlag, at de ikke har nogen forbindelse til konflikten i Ukraine, og at de ikke opfordrer palæstinensere til at deltage i den.

De palæstinensiske fremmedkrigere sendes til fronten for at kæmpe mod ukrainske soldater. (Foto: Ukraines hær)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem