Search
Israelske droner menes at have angrebet en våbenfabrik i Iran. Her ses en Elbit Hermes 900 drone. (Illustrationsfoto: IDF)

– Israel stod bag droneangrebet i Iran

Internationale medier har rapporteret at Israel stod bag et droneangreb mod våbenfabrik i Isfahan, Iran.

I weekenden blev der rapporteret om store eksplosioner på en våbenfabrik i Isfahan i Iran. Nu rapporterer den amerikanske avis Washington Street Journal, at eksplosionerne var forårsaget af et israelsk droneangreb.

Iran har efterfølgende forsøgt at nedtone angrebet og sagt, at det forårsagede minimal skade, men klip delt på sociale medier viser omfattende skader på anlægget. Vestlige efterretningskilder bekræfter over for flere internationale medier, at droneangrebet var en fænomenal succes.

“Avancerede våben” menes at være blevet produceret på det bombede anlæg. Fabrikken i Isfahan menes blandt andet at være blevet brugt til udvikling af ballistiske missiler, som Israel frygter, at Iran vil plante atombomber på.

Angrebet kan også være relateret til det iranske droneprogram. Droner har på det seneste fået meget opmærksomhed, siden Rusland er begyndt at bruge dem i deres krig mod Ukraine. En anden mulig sammenhæng kan være, at det skyldes Irans forsøg på at forsyne sine allierede terrorgrupper i Mellemøsten med avancerede våben.

Iran forsøger eksempelvis at levere præcisionsstyrede raketter til Hizbollah i Syd-Libanon, hvilket vi ludgøre en stor trussel mod Israels sikkerhed.

Israel har ikke udtalt sig efter angrebet – det sker næppe, da Israel har en politik om ikke at be- eller afkræfte om de står bag den slags angreb, men få andre lande med kapacitet og efterretninger til at udføre angrebene.

Det vil ikke være første gang Israel og Israels efterretningstjeneste Mossad står bag angreb mod mål i Iran. De seneste år har der været flere sabotageaktioner og attentater, især mod Irans atomprogram

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp