Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk whisky kåret som verdens bedste

Destilleriet Milk & Honey har produceret Israels første single malt whisky, der er blevet kåret som verdens bedste. (Foto: Milk & Honey)
Destilleriet Milk & Honey fortæller at landets klima er ideelt til at producere whisky.

Det israelske destilleri Milk & Honey har vundet prisen for «verdens bedste single malt» ved The World Drinks Award, skriver Jerusalem Post.

The World Drinks Awards skriver at den israelske whisky har «frugtige aromaer af citronskal og hvid fersken med et hint af trælak» og at «whiskyen smager af gylden sirup, vanilje, tropiske frugter og iste» med «egetanniner og et strejf af anis og citronskal».

Milk & Honey er Israels første destilleri og blev grundlagt af Gal Kalkstein i 2013. I 2017 solgte de deres deres første single malt.

Milk & Honey har base i Tel Aviv og producerer kun kosher whisky. Ifølge destilleriet er det israelske klima hemmeligheden bag deres store succes:

– Israel har 300 soldage om året og vores middelhavsklima er en største fordel ofr os. Varmen får at vores whisky til at lagre hurtigt på en elegant måde. Når whisky produceres i varmere klima skaber det en særlig terroir som giver en unik smag som adskiller den fra andre whisky, fortæller Milk & Honey.

– Vores metoder, teknik og udstyr bygger på flere hundrede års viden og vi holder på traditionen om minimum tre års lagring.

Det er ikke første gang, det israelske destilleri vinder en pris for sine whiskys. De har tidligere vundet otte priser hos World Whisky Awards.

Deres whisky sælges i 40 lande – inkl. Danmark. Læs også dansk blogindlæg om Milk & Honey’s whisky.

Det israelske destilleri fortæller at Israels klima er hemmeligheden bag deres succes (Foto: Milk & Honey)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem