Ahmad Abu Murkhiyeh var en blandt flere palæstinensere som havde fået asyl i Israel for ikke at blive forfulgt for sin seksualitet. Desværre blev Ahmad halshugget i Hebron hvor han var flygtet fra. (Foto: Privat)

Homoseksuel palæstinenser havde fået asyl i Israel – blev halshugget i sin hjemby Hebron

At være homoseksuel palæstinenser er yderst farligt. 25-årige Ahmad Abu Murkhiyeh havde levet i Israel igennem flere år som asylmodtager for ikke at blive forfulgt. Alligevel endte han med at blive brutalt myrdet i Hebron. Det menes at hans morder filmede mordet og delte det på sociale medier.

25-årige Ahmad Abu Murkhiyeh var palæstinenser og homoseksuel. At være homoseksuel i det palæstinensiske samfund er yderst farligt. Derfor havde Ahmad fået asyl i Israel for at blive beskyttet mod forfølgelse. For få dage siden blev Ahmad fundet halshugget i byen Hebron beliggende i Judæa (Vestbredden). Den mistænkte drabsmand optog angiveligt drabet og delte det på sociale medier – manden blev anholdt af de palæstinensiske myndigheders (PA) politi, skriver Times of Israel.

Ahmad Abu Murkhiyeh havde levet i Israel i flere år som asylansøger og israelske myndigheder anerkendte at hans liv ville være i fare hvis han vendte tilbage til PA’s selvstyreområder.

Det vides ikke hvordan eller hvorfor han endte op i Hebron. Ifølge Abu Murkhiyehs venner i Israel blev han kidnappet til Hebron og herefter myrdet – i skrivende stund vides det ikke om det var hvad der skete.

Rita Petrenko, leder af en israelsk organisation som kæmper for LGBT+ rettigheder i det arabiske samfund, fortæller at hun hjalp Abu Murkhiyeh med asylpapir så han kunne rejse videre til Canada og starte et nyt liv. Selvom Israel forsøger at beskytte palæstinensere som må flygte fra deres samfund for ikke at blive forfulgt for deres seksuelle orientering, kan de også blive ramt der af hævn fra folk i deres samfund, som ikke kan acceptere deres måde at leve på. Desværre nåede Ahmad ikke at flygte til Canada.

Petrenko tilføjer at hun tvivler på Abu Murkhiyeh ville tage frivilligt til Hebron, han frygtede for sin families reaktion, naboerne og hvad indbyggerne i hans hjemby ville gøre ved ham. I Israel søgte Abu Murkhiyeh tilflugt i flere LGBT+ opholdssteder.

– Han var bange for hvad hans brødre, onkler og fætre kunne finde på at gøre, fortæller Petrenko.

Det vides ikke om Abu Murkhiyeh og hans drabsmand kendte hinanden. PA’s politi har ikke udtalt sig om motivet bag mordet.

Der lever omkring 100 LGBT+ palæstinensiske asylansøgere i Israel. Flere af dem levede med diskrimination og vold i deres samfund før de flygtede til Israel.

– Vi vil aldrig stoppe med at kæmpe for at andre som dig kan leve som frie mennesker, udtaler den israelske organisation om Abu Murkhiyeh

Hila Peer fra den israelske organisation Aguda som arbejder for de homoseksuelles rettigheder, udtaler at mordet på Abu Murkhiyeh er endnu et bevis på at dårlig og farlig situationen er for palæstinensiske homoseksuelle i PA’s områder.

Også i Hamas-kontrolleret Gaza er det yderst farligt at være homoseksuel. Da den iransk-støttet terrorgruppe tog kontrol over enklaven i blodigt kup mod Fatah i 2007, blev homoseksuelle smidt ud fra tagene.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp