Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Grov voldtægtssag ryster Israel

Israelske efterforskere på stedet hvor den grove voldtægt skal have fundet sted. (Foto: Det israelske politi)
Palæstinensisk vicevært beskyldt for at voldtage en syv årig israelsk skolepige.

En 46-årig palæstinensisk mand fra landsbyen Dir Kadis er tiltalt for at have kidnappet og voldtaget en syv år gammel israelsk pige. Den tiltalte arbejdede med renhold og vedligehold på en skole på Vestbredden. Her lykkes det ham at etablere kontakt med den syvårige pige ved at give hende slik, skriver Times of Israel.

I sigtelsen beskrives det hvordan manden skal have taget pigen med sig til en bygning under opføring i nærheden af skolen. Der skal han have holdt henne nede med tvang og voldtaget hende før han slap hende løs igen. Palæstinenseren er nu tiltalt for grov voldtægt, overfald og kidnapning.

Politiet har rejst tiltale mod manden efter tre måneders efterforskning. Den tiltalte afviser alle anklagerne mod ham, men ifølge israelske medier har han ikke bestået en løgndetektortest. Politiet skal også have fundet stedet, hvor voldtægten fandt sted. Her menes den 46-åringe at have arbejdet i en deltidsstilling.

Den grove voldtægt har rystet Israel. Ifølge offerets forklaring har yderligere to personer været indvolveret i voldtægten. De skal have holdt hende nede og grinet mens den tiltalte voldtog hende. Politiet siger de leder efter flere mistænkte.

– Det er vanskeligt, og det er sikkert også vanskelligt for dig, ikke at tænke på den forfærdelige hændelse hvor en syv år gammel pige udsættes for en så syg, umenneskelig og utænkelig handling, fortalte Israels sikkerhedsminister Gilad Erdan ved en mindemarkering for faldne israelske politibetjente.

Erdan mener voldtægten lader til at være nationalistisk motiveret. Derfor mener han også, at gerningsmanden skal undersøges for mulig terrorisme.

Jeg er ikke i tvivl om, at den anklagede for den grusomme handling og dem, der hjalp ham, var påvirket af den opildning og had, som de udsættes for hver dag i de palæstinensiske områder. Uanset hvad den modbydelige voldtægtsmand siger om sine motiver og omstændigheder, skal en sådan sag undersøges som nationalistisk motiveret, fortsatte han.

Politiet derimod mener ikke der er spor som tyder på at voldtægten er nationalistisk motiveret. Familien til den syv år gamle pige siger de har hyret pædagogiske eksperter og at de forsøger at rehabilitere hende.

Den tiltalte palæstinenser begyndte at arbejde på skolen lige efter nytår.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Sikkerhedsminister Gilad Erdan mener politiet bør efterforske en mulig terrorlink. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem