Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To år efter Abrahamaftalerne – historisk første rabbinerbryllup i Emiraterne

Emiraternes rabbiner, Levi Duchman blev gift med Lea Hadad i historisk bryllup. (Foto: Chabad Lubavitch CP2_2802, 14. sept 2022, flickr)
Jødisk liv blomstrer i Emiraterne❣️

To år efter Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko underskrev de historiske Abraham-aftaler, blev der afholdt et historisk første rabbiner-bryllup i Emiraternes hovedstad med 1.500 gæster fra hele verden og medlemmer af Emiraternes royale familie, skriver Khaleej Times.

Glæden var stor over at holde det første rabbiner-bryllup i Golflandet hvor jødisk liv bomstrer.

Den glædelige og historiske begivenhed faldt sammen med toårsdagen for Abraham-aftalerne, underskrevet 15. september 2020 hvor Emiraterne og Bahrain normaliserede deres forhold med Israel. Senere på året fulgte Sudan og Marokko med.

Brylluppet er ikke kun en glædelig begivenhed for brudeparret, det symboliserer også en enestående opblomstring af jødisk liv i Golflandet som igennem mange år har lagt mange kræfter i at skabe en kultur af sameksistens og religiøs mangfoldighed.

Emiraterne har også taget imod jødiske flygtninge fra Yemen og lægger mange kræfter i at undervise skolebørn i tolerance og respekt for andre kulturer og religioner.

Flere jøder og israelere som har besøgt Emiraterne, fortæller at de føler sig mere sikre der end mange andre steder i verden.

Gommen, 29-årige Levi Duchman har levet i Emiraterne i 8 år og har opbygget meget af den nødvendige infrastruktur for at opretholde jødisk liv der. Det jødiske samfund i Emiraterne er det hurtigst-voksende i den arabiske verden:

– Brylluppet er en vigtig erklæring for samfundet, den emiratiske regering og verden. Vi er her ikke kun som besøgende – vi ønsker at være en del af emiraternes samfund, siger rabbiner Duchman.

Om sin brud, Lea Hadad siger rabbineren:

– Lea vil støtte mig i at lede det jødiske samfund i Emiraterne og støtte dem med alt, hvad de har brug for. Hun har en meget stærk baggrund i den arabiske verden og hendes bedsteforældre blev født i Marokko.

– Det unikke og specielle er, at vores bryllup har samlet mange mennesker, som aldrig har været i en del af den arabiske verden. At have dem her til vores bryllup handler ikke kun om et bryllup, men er et vigtigt symbol på rejsen for at støtte væksten i det jødiske samfund. Det er noget, der ikke er sket før, så der har ikke været præcedens for det her, påpeger rabbineren.

Lea Hadad er 27 år og blev født i Bruxelles. Hun er datter af rabbiner Menachem Hadad som også er overrabbiner i Bruxelles:

– Spændingen ved at flytte til Emiraterne er stor, men jeg er faktisk mere spændt på at blive gift med rabbiner Levi, sagde Hadad.

Lea tilføjede at rabbiner Duchman lever efter de værdier som hun anser for at være vigtige – venlighed og et godt hjerte: – Han er et meget givende menneske, og for mig var det en så vigtig egenskab, at han ikke kun brænder for jødedommen, men også har en passion for livet. Han kan se, hvad er godt for folk. Han kan virkelig se deres behov, og han kan sørge for dem, hvilket er meget vigtigt. Han har en særlig gave.

Med ved brylluppet var også mere end 20 religiøse ledere, inkl. lederen af de kristne, katolske og buddhistiske samfund i Emiraterne. Vatikanets charge d’affairs deltog også i brylluppet sammen med flere rabbinere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem