Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel vil sende nødhjælp for over 19 millioner kroner til jøder i Ukraine

Demonstranter demonstrerer mod Ruslands invasion af Ukraine. (Foto: Andriy Yatsykiv, 25. feb 2022, flickr)
I Israel stiger bekymringen for hvad der vil ske med de mange tusind jøder i Ukraine.

Minister for diasporaanliggender, Dr. Nachman Shai har i dag bedt om at få overført nødhjælp på 10 millioner shekel (svarende til over 19 millioner kroner) til at hjælpe jøderne i Ukraine, skriver Jerusalem Post.

Beslutning kommer fra staten Israels unikke mandat, og i særdeleshed deres ministerium for diasporaanliggender, som det jødiske folks nationalstat, til at støtte jøder og samfund i i verden som er i fare.

De seneste uger har Shai og hans team været i løbende kontakt med jødiske samfundsledere og partnere i Israel og i Ukraine for at overvåge situationen og evaluere behovet. På nuværende tidspunkt står det klart at både øjeblikkelig og løbende støtte er nødvendig.

Shai udtaler: – Vi følger udviklingen i området med stor bekymring. Vores hjerter er med det jødiske folk i Ukraine. Vi vil fortsat nøje overvåge behovet og udviklingen og reagere i overensstemmelse hermed.

Støtten vil fokusere på fire hovedindsatser:

Sikkerhed – under konflikter sker der ofte en kraftig stigning i antisemitisme, plyndring og optøjer, som kan påvirke jødiske centre. Derfor er der behov for at øge sikkerhedsindsatsen.
Mad og medicin.
Flygtninge – ved en evakuering vil der være behov for at organisere husly og ophold.
Transport – organisering af transport til sikre steder.

Det skal bemærkes, at en lignende bistand blev ydet af Diaspora-ministeriet til Ukraine i 2014.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem