Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Yoav Limor: – Godt Israel ikke bukkede under for terrortrusler mod flagmarch i Jerusalem

Her ses israelere under fejring af Jerusalemsdag i 2011. (Foto: Avital Pinnick, flickr.com)
- Terrorgrupper i Gaza og Libanon angreb ikke israelske byer med raketter, Judæa og Samaria brændte ikke og der skete kun mindre episoder i Øst-Jerusalem. Israel skal ikke skamme sig over at udøve sin suverænitet i landet. At bukke under for presset fra terrorgrupper og andre, er meget farligere fordi det signalerer svaghed, skriver Yoav Limor.

– Godt Israel ikke bukkede under for terrrortrusler forud for den planlagte flagmarch i Jerusalem, skriver veteran journalist og sikkerhedsanalytiker Yoav Limor i Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk).

Israels faste beslutning om at flagmarchen skulle gennemføres, førte i sig til at situationen ikke eskalerede, skriver Limor. Da det stod klart at Israel ikke ville bukke under for terrortruslerne eller politisk pres, gik luften ud af terroristernes ballon.

Ingen terrrorgrupper i Gaza eller Libanon angreb israelske byer med raketter eller missiler. Judæa og Samaria brændte ikke, og selv i Øst Jerusalem var der relativt roligt og der var kun få hændelser. Alle der ved og forstår hvordan tingene fungerer i vores region, har sikkert vurderet at situationen ikke ville eskalerer, skriver Limor.

Israel har lagt mange kræfter i at flagmarchen skulle forløbe roligt. På den politiske arena blev der talt med palæstinenserne i Judæa og Samaria og Gaza. Amerikanerne, egypterne, qatarene, jordanerne, FN-repræsentanterne – alle som kunne tale med parterne, gjorde det. Alle gjorde det klart over for alle, at Israel ville reagere hvis de blev udsat for angreb. Det var med til at dæmpe gemytterne, især fordi Israels budskab var klart – flagmarchen ville blive gennemført, men det ændrer ikke ved status quo i Jerusalem.

Sammen med Israels politiske indsats er der også taget mange andre skridt for at gennemføre flagmarchen med maksimal beredskab. Israels politi skal have ros for vellykket planlægning af en kompleks og eksplosiv begivenhed, som begyndte i de tidlige morgentimer på Tempelbjerget med et relativt stort antal jøder, der steg op af bjerget, skriver Limor.

Israels politi har lært af planlægningen i tidligere år, også deres samarbejde med Shin Bet viste sig at være en rigtig god ide.

Konklussionen er at Israel ikke skal skamme sig over at udøve sin suverænitet i landet. At bukke under for presset fra terrorgrupper og andre, er meget farligere fordi det signalerer svaghed.

Derfor skal Israel også i fremtiden insistere på det – selv ved trusler om terror eller terrorangreb. Israel skal selvfølglig gøre det på en klog måde og forsøge at undgå eskalering og huske at der altid vil være en”dagen derpå”, hvor parterne fortsat vil leve side om side, i Jerusalem og resten af Israel, slutter Limor.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem