Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S) (Foto: Socialdemokratiet)

Uacceptabelt at Danmark melder sig i koret af lande som fordømmer Israel

Danmark, EU og Norge "glemmer" at fortælle, at den palæstinensiske familie i Sheihk Jarrah smides ud af deres ulovligt opførte ejendomme på offentligejet grund og at Jerusalems kommune bygger skole til palæstinensiske børn med særlige behov på grunden.

EU inkl. Danmark og lande som Norge har travlt med at at fordømme Israel. Den 20. januar var ingen undtagelse – tilfædigvis markede det også 80 årsdagen for udtænkning af Endlösung og forsegling af jødernes skæbne.

Det danske udenrigsministerium Tweetede i går:

Det norske udenrigsministeriums Tweet:– Udsmidningen af familien Salihiya fra deres hjem i Sheikh Jarrah i det okkuperede Øst-Jerusalem natten til 19. januar er uacceptabel, sagde udenrigsminister Anniken Huitfeldt i pressemedelelse  20. januar. Det norske nyhedsbureau NTB sørgede for at formidle pressemedlelsen videre til flere norske medier, og tradtionen tro, sørgede de for stærk sprobrug«Norge fordømmer udsmidning af palæstinensisk famillie i Jerusalem».

Hvad er det egentlig den norske udenrigsminister, Danmark og EU ikke fortæller?

Familien Salihiya havde opført ulovlige ejendomme på offentligtejet grund. På grunden hvor familien havde opført ejendommen, havde Jerusalems kommune planlagt at opføre en spesialskole til arabiske børn med særlige behov.

Danmark, Norge, EU og øvrige lande som har fordømt Israel, burde have tjekket Jerusalems kommunes planer for grunden – der skal nemlig opføres stort skolekompleks til palæstinensiske børn med særlige behov – læs HER.

Familien blev allerede varslet i 2017 og sagen har allerede været igennem flere retsinstancer – inkl. distriktsdomstolen i Jerusalem.

Familien har fået flere muligheder for at forlade ejendommen i aftaler med Jerusalem kommune – familien nægtede at flytte. Ifølge Jerusalem Post blev et drivhus og to lagerbygninger på grunden ødelagt, mens to midlertidige hjem blev stående.

– De illegalt opførte ejendomme forhindrer os i at bygge en skole som vil gavne hele området i Sheikh Jarrah, udtaler Jerusalems kommune. Når den ulovlige ejendom er revet ned, kan vi bygge en skole som kan hjælpe hundredvis af arabiske (palæstinensiske) børn med særlige behov – klik HER for mere info. I den planlagte skole vil der også være 6 første klasser, aktivitetshaller og sportsbaner.

Det er uacceptabelt at Norges udenrigsminister, det danske udenrigsministerium og Eu fortier det. Det er også uacceptabelt at Norges nyhedsbureau NTB fortier det, men som MIFFs daglige leder Conrad Myrland påpeger, er det ingen overraskelse. Myrland fortsætter: – At udenrigsministeren tilmed tog sagen op i FNs sikkerhetsråd 19. januar er pinligt. Intet andet sted i verden ville have fået udenrigsminister Huitfeldt til at tage en sag om et ødelagt drivhus og to lagerbygninger op i FNs sikkerhedsråd – kun når det gælder Israels hovedstad, kan den slags finde sted.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp