Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Håber at skabe 10.000 arbejdspladser i «Silicon Wadi»

Sådan kan Øst-Jerusalem komme til at se ud om nogle år hvis Silicon Wadi-projektet gennemføres. (Foto: Illustrationsfoto)
– En revolution for Øst-Jerusalem, siger byens borgmester Moshe Lion.

For nylig meddelte Jerusalem kommune at første del af «Silicon Wadi»-projektet er i gang. Det er et initiativ som skal etablere industri- og forretningsområder i den østlige del af byen og styrke den arabiske befolkningens tillid til lokale myndigheder, skriver avisen Israel Hayom (Scroll ned i artiklen i avisen for at se video om projektet).

– Vi tager et skridt mod implementering af historisk plan i byens østlige del og bringer store økonomiske nyheder til Jerusalem og særligt til Øst-Jerusalem, ved at øge beskæftigelsen inden for højteknologi, siger Jerusalems borgmester Moshe Lion.

Projektet indebærer udvikling af omkring 200.000 kvadratmeter til industrielt område, med hovedvægt på højteknologi, handel og hoteller. Et af målene med initiativet er at skabe 10.000 arbejdspladser i Øst-Jerusalem, øge andelen af kvinder fra Øst-Jerusalem på arbejdsmarkedet og øge støtten til det israelske skolepensum i skolerne i Øst-Jerusalem.

– Vi vil sørge for at inkludere de ledende selskaber på markedet og den bedste arbejdskraft i Øst-Jerusalem. Vi vil koordinere vores organer for planlægning, beskæftigelse, oplæring og skabe en ægte revolution ved at fremme håb i Øst-Jerusalem, siger byens borgmester.

Jerusalem kommune arbejder også med et andet projekt som skal forvandle 13 gader i Øst-Jerusalem til gågader, hensigten er at få befolkningen til at hygge sig og tilbringe mere tid i gaderne. Håbet er dermed også at kunne give de lokale virksomheder i området et økonomisk løft.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem