Australien anerkender Jerusalem som Israels hovedstad

Den officielle anerkendelse forventes på onsdag. Når økonomien tillader det vil ambassaden blive flyttet. Indtil da vil der være konsulat i Jerusalem.

Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)
Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook - anden anledning 3. december 2018)
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

Ifølge australske medier vil Australien formelt anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Landets nationale sikkerhedsudvalg godkendte det mandag, og beslutningen vil blive ratificeret på et møde i kabinettet tirsdag. Den officielle bekræftelse forventes onsdag, skriver Jerusalem Post og Times of Israel.

Allerede i oktober sagde den nye australske premierminister, Scott Morrison, at han var åben for at flytte landets ambassade til Jerusalem. Efter at have vundet valget i august blev han inviteret til Jerusalem af premierminister Benjamin Netanyahu.

Landets ambassade vil dog ikke blive flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem med det samme, ifølge australske medier. Årsagen er de økonomiske omkostninger. Det anslås, at det vil koste 1,7 mia. kr. at flytte ambassaden. Så i begyndelsen åbnes et konsulat i Jerusalem.

Synes du, at Danmark skal gøre som Australien? Svar i kommentarfeltet.

Tidligere artikelTerrorister skyder gravid kvinde og andre, som venter på bussen – og Hamas hylder angrebet
Næste artikelOperation Northern Shield – Israel opdager og ødelægger endnu en angrebstunnel fra Libanon ind i Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!