Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)
Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook - anden anledning 3. december 2018)

Australien anerkender Jerusalem som Israels hovedstad

Den officielle anerkendelse forventes på onsdag. Når økonomien tillader det vil ambassaden blive flyttet. Indtil da vil der være konsulat i Jerusalem.

Ifølge australske medier vil Australien formelt anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Landets nationale sikkerhedsudvalg godkendte det mandag, og beslutningen vil blive ratificeret på et møde i kabinettet tirsdag. Den officielle bekræftelse forventes onsdag, skriver Jerusalem Post og Times of Israel.

Allerede i oktober sagde den nye australske premierminister, Scott Morrison, at han var åben for at flytte landets ambassade til Jerusalem. Efter at have vundet valget i august blev han inviteret til Jerusalem af premierminister Benjamin Netanyahu.

Landets ambassade vil dog ikke blive flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem med det samme, ifølge australske medier. Årsagen er de økonomiske omkostninger. Det anslås, at det vil koste 1,7 mia. kr. at flytte ambassaden. Så i begyndelsen åbnes et konsulat i Jerusalem.

Synes du, at Danmark skal gøre som Australien? Svar i kommentarfeltet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp