Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dette billede kommer som en politisk bombe

Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener deres styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)
To af Benjamin Netanyahus største konkurrenter slår sig sammen.

Statsminister, Benjamin Netanyahus to største rivaler i centrum-venstre i israelsk politik har annonceret, at de slår sig sammen i forbindelse med valget den 9. april. Partilederen af The Israel Resilience (Den israelske modstandsdygtighed), Benny Gantz, og Yair Lapid, partileder af Yesh Atid (Der er en fremtid), har bestemt at partierne stiller op med en fælles liste til valget. De har også fået den tidligere IDF chef, Gabi Ashkenazi, med sig på holdet.

Aftalen mellem partierne indebærer, at de to partiledere vil dele rollen som statsminister mellem sig, hvis de får nok stemmer til at danne en ny regering. Først vil Gantz være statsminister i to og et halvt år, hvorefter Lapid vil overtage rollen som statsminister.

De to partiledere mødtes én dag før partilisten til valget i april skulle sendes ind, og de blev i sidste ende enige om at slå sig sammen i håb om at vinde valget.

De to partier ligger til at få 32 sæder tilsammen i Knesset. Det er ét sæde mere end Netanyahus parti, Likud, som i dag er Israels største parti.

Tidligere meningsmålinger har vist at Netanyahus regeringskoalition ligger til at beholde magten ved valget, med 64 af 120 sæder i Knesset.

Likud udsendte en pressemeddelelse lige efter den politiske alliance mellem Gantz og Lapid var blevet offentliggjort, skriver den israelske avisen Ha’aretz. – Valget er enkelt: Det er enten en venstreorienteret regering styret af Lapid og Gantz, støttet af en blok af arabiske partier, eller en højreorienteret regering ledet af Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem