Dette billede kommer som en politisk bombe

To af Benjamin Netanyahus største konkurrenter slår sig sammen.
Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener deres styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Statsminister, Benjamin Netanyahus to største rivaler i centrum-venstre i israelsk politik har annonceret, at de slår sig sammen i forbindelse med valget den 9. april. Partilederen af The Israel Resilience (Den israelske modstandsdygtighed), Benny Gantz, og Yair Lapid, partileder af Yesh Atid (Der er en fremtid), har bestemt at partierne stiller op med en fælles liste til valget. De har også fået den tidligere IDF chef, Gabi Ashkenazi, med sig på holdet.

Aftalen mellem partierne indebærer, at de to partiledere vil dele rollen som statsminister mellem sig, hvis de får nok stemmer til at danne en ny regering. Først vil Gantz være statsminister i to og et halvt år, hvorefter Lapid vil overtage rollen som statsminister.

De to partiledere mødtes én dag før partilisten til valget i april skulle sendes ind, og de blev i sidste ende enige om at slå sig sammen i håb om at vinde valget.

De to partier ligger til at få 32 sæder tilsammen i Knesset. Det er ét sæde mere end Netanyahus parti, Likud, som i dag er Israels største parti.

Tidligere meningsmålinger har vist at Netanyahus regeringskoalition ligger til at beholde magten ved valget, med 64 af 120 sæder i Knesset.

Likud udsendte en pressemeddelelse lige efter den politiske alliance mellem Gantz og Lapid var blevet offentliggjort, skriver den israelske avisen Ha’aretz. – Valget er enkelt: Det er enten en venstreorienteret regering styret af Lapid og Gantz, støttet af en blok af arabiske partier, eller en højreorienteret regering ledet af Netanyahu.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise