Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Forbrugertilliden i bund efter anden Corona-nedlukning

Den økonomiske krise har bidt sig fast i israelernes forbrugertillid. (Foto: Rika Greenberg)

Ifølge Israels Central Bureau of Statistics (CBS) (svarende til Danmarks Statistik), hjælper den gradevise genåbning af det israelske samfund efter anden Corona-nedlukning ikke på befolkningens tillid til israelsk økonomi. På nuværende tidspunkt ser israelerne fortsat dystert på fremtiden, det skriver det israelske finansavis Globes (svarende til Børsen). Ifølge CBS faldt forbrugertillidsindekset i første halvdel af oktober til -32% efter den faldt fra -21% til -29% i anden halvdel af september. (artiklen er oversat fra hebraisk). Læs også MIFF’s artikler om den økonomiske krise i Israel.

CBS undersøger løbende israelernes forbrugertillid blandt israelerne fra 21 år og op. CBS har blandt andet undersøgt israelernes økonomiske situation og landets tilstand før, nu og i fremtiden. De mulige svar går fra +100 til -100. Jo tættere svaret er på +100, des større er optimismen, jo tættere svaret er på -100 des større er pessimismen.

CBS har også undersøgt forventningen til den økonomiske situation i landet i 2021. I første halvdel af oktober lå israelernes økonomiske forventninger for 2021 på -42%, efter de i anden halvdel af september lå på -39%. Det er en forværring i forhold til første halvdel af september, hvor forventningerne lå på -28%.

Derudover var der et kraftigt fald i balancen når det kommer til israelernes planer for storindkøb i løbet af 2021 sammenlignet med 2020. I første halvdel af oktober lå balancen på -49%. Resultatet er en direkte fortsættelse af de seneste ugers tendens, efter balancen i anden halvdel af september faldt til -42% fra -30% i første halvdel af september.

Det er også vanskeligt at spore optimisme i husholdningernes økonomiske situation. Balancen i husstandenes økonomiske situation vedrøre 2020, den ligger nu på -33% efter at være faldet til -29% i anden halvdel af september fra -21% i første halvdel af september.

Antallet af ledige stillinger faldt med knap 10% i september
CBS har netop publiceret seneste statistik over antallet af ledige stillinger. I september var der omkring 54,3 tusind ledige stillinger, sammenlignet med 59 tusind i august. Til sammenligning lå antallet af ledige stillinger før Corona-krisen på knap 100.000.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem