Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hjemvendte israelske teenagere vil sagsøge turist, som beskyldte dem for voldtægt

Ayia Napa - Cypern. (Foto: Andrew Milligan Sumo, flickr.com)
”Jeg går på gaden, og folk kalder mig voldtægtsforbryder,” siger Yona Golub i Ben Gurion Lufthavn, efter kvinden har indrømmet, at hun løj.

Få timer efter at være blevet frikendt for voldtægt på Cypern ankom de sidste syv af en gruppe israelske teenagere i Israel søndag aften, skriver Times of Israel.

Teenagerne siger at de vil sagsøge den britiske turist, som i første omgang havde beskyldt dem for voldtægt, men efterfølgende trak sin anklage tilbage og indrømmede at hun løj.

Fem af de mistænkte blev frigivet i sidste uge, mens resten af ​​gruppen på ​​12 som sagt blev løsladt søndag, efter 11-dages tilbageholdelse.

Søndag ændrede den 19-årige britiske kvinde udsagn og fortalte, at hendes seksuelle samvær med de israelske teenagere havde været frivilligt. Kvinden tilføjede at hun anmeldte dem for voldtægt, fordi hun blandt andet havde følt sig ydmyget over at de havde filmet hende imens uden samtykke.

Kvinden er blevet arresteret og ”anklaget for anmeldelse af falsk lovovertrædelse,” sagde politiets talsmand. Ifølge en kilde hos politiet kommer kvinden for retten mandag. Kvindens venner er angiveligt indkaldt som vidner i retten.

En af teenagerne, Yona Golub som blev frigivet i torsdags, fortalte israelske medier, at han var kommet for at hilse på sine venner, og tilføjede, at de ville sagsøge kvinden.

”Vi vil sagsøge hende for den lidelse hun har forårsaget os og for injurier,” sagde han. ”Jeg går på gaden, og folk kalder mig en voldtægtsforbryder. Jeg var sammen med to venner, der blev arresteret, og de arresterede også mig. Jeg ved, at mine venner var i rummet, men det var jeg ikke, jeg kender ikke pigen.”

”Sandheden er ude,” tilføjede Golub. ”Jeg sagde til mig selv, i dag slutter det her mareridt. Det har været nogle hårde dage. Jeg var glad for at høre, at de blev frigivet – jeg var meget urolig for dem.”

Forsvarsadvokaterne, som repræsenterer Yaniv Habari og Nir Yaslovitzh, fortalte ligeledes journalister, at de havde til hensigt at sagsøge den unge kvinde på vegne af dem, hun havde anklaget for voldtægt.

”Vi vil fortsætte med retssager mod kvinden, som er kommet med falske beskyldninger. Vi vil søge om erstatning, for hver dag og hvert øjeblik, de har været fængslet,” sagde Habari.

Yaslovitzh sagde, at den unge kvinde “bør tænke over, hvad hun har gjort mod de teeangedrenge hun fik fængslet.”

De cypriotiske efterforskere fortalte kvinden, hvad de mistænkte havde fortalt og viste videoklip hentet fra deres telefoner, hvor kvinden ses smile mens hun har samleje med dem, rapporterede kanal 12.

Kvinden brød sammen og indrømmede anmeldelse af falsk anklage, fordi hun følte sig ydmyget over, at en af ​teenagedrengene havde smidt hende ud af hotelværelset, fortæller tv-stationen.

”Jeg gik ned fra hotelværelset og mødte to af mine venner. Jeg fortalte dem, hvad der var sket, og de sagde jeg skulle anmelde det til politiet,” citerer kanal 12.

Efterforskerne fandt ud af at hun havde løjet, og besluttede at arrestere hende. Efter at have afhørt hende i timevis, blev de resterende mistænkte løsladt.

Den israelske teenager, mistænkt for at være den hovedmistænkte, sagde at ”nu er sandheden kommet frem.”

”Gud vil straffe hende. Vi er ligeglade med, om hun er tiltalt, det vigtigste er, at hun er blevet arresteret, ”tilføjede han. ”Alle teenagere, der kommer til Ayia Napa, skal være forsigtige.”

”I de kommende dage vil ministerrådet godkende installationen af ​​CCTV-kameraer omkring byen Ayia Napa, den første af deres type på Cypern,” tilføjede han. Turister bør ikke kun være trygge, de bør også føle sig trygge.”

Den dramatiske udvikling i søndags kom efter fem af de israelske teenagere mistænkt i sagen blev frigivet og vendte hjem til Israel, selvom cypriotisk politi på daværende tidspunkt mente de havde grund til at åbne en sag mod mindst tre af de tilbageholdte.

Det er halvanden uge siden den britiske kvinde anmeldte de israelske teenagere i alderen mellem 15 og 18 år, som boede på Napa Rocks Hotel ved øens sydøstlige kyst. Kvinden fortalte politiet, at to af de mistænkte holdt hende nede ved armene, mens hun råbte at de skulle slippe hende. Hun sagde, at hun derefter blev udsat for gruppevoldtægt af deres venner, og at flere af dem slog hende. Der blev fundet blå mærker og kradsmærker på hendes underkrop.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem