Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel koger med en rekord temperatur på 49,9 grader i den bibelske by Sodoma

Hedebølge i Israel. (Foto: Paris Frog, flickr.com)
I Tel Aviv er der 40 grader og ved Det Døde Hav er temperaturen endnu højere. Hedebølgen er også skyld i flere skovbrande.


Onsdag blev Israel ramt af en massiv hedebølge, som har sendt temperaturen op i nærheden af en ny rekord, skriver Times of Israel

Den højeste temperatur i landet blev målt ved Det Døde Hav – her ramte temperaturen 49,9 grader, hvilket er en ny rekord.

Temperaturen er tæt på den hidtil højeste registreret i landet – 54 grader i juni 1942 ved Kibbutz Tirat Tzvi.

I Tel Aviv nåede man op på 40 grader – heldigvis var luftfugtigheden tidligt på dagen kun 20%. I løbet af dagen faldt temperaturen til 33 grader og luftfugtigheden steg til 75%.

I Jerusalem nåede temperaturen op på 38 grader, i Haifa 35 grader og i Be’er Sheva 42 grader.

Redningstjenesten melder om at mindst 140 personer blev behandlet for hede-relaterede problemer i løbet af dagen.

I Tel Aviv bad kommunen arrangørerne af en koncert med Omer Adam om at sænke prisen på vandflasker fra 10 til 6 Shekel i håb om at de mere end 40.000 forventede koncertgængere vil købe mere vand. Det nægtede produktionsselskabet, derfor har kommunen bedt politiet om, at give fans mulighed for at komme ind til koncerten fra Hayarkon parken med egne vandflasker.

Ifølge meteorologerne vil de normale temperaturer for årstden vende tilbage inden den kommende weekend. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem