Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Brande raser i Israel grundet ekstremt vejr og beboere er flere steder blevet evakueret

Israel oplever ektsrem hedebølge og mange ildebrande. (Foto: Irith Gubi, flickr.com)
Ekstremt vejr har forårsaget ildebrande flere steder i landet.


Hundredevis af huse evakueret efter hedebølge i går ramte Israel, og forårsagede ildebrande flere steder i landet, skriver Jerusalem Post.

En brand brød ud midt på en parkeringsplads i Jerusalems Malha-kvarter og antændte flere biler. Inden for kort tid fik brand- og redningsvæsenet branden under kontrol og forhindrede den i at sprede sig til nærliggende vegetation og bygninger.

Bosættelserne Aderet og Roglit i nærheden af Jerusalem og Shavei Shomron på Vestbredden blev evakueret efter brandene nærmede sig beboelserne.

Flere huse blev fanget af brande i Ramat Pinkas-kvarteret i Or Yehuda tæt på Tel Aviv. Politiet forsøgte at evakuere beboerne, mens brandmænd fik kontrol over flammerne. Flere beboere blev reddet og behandlet for brandsår på stedet.

Den første massive brand brød ud i Nesher-kvarteret i Haifa nær Technion, politiet lukkede området for trafik og skolens sikkerhedsstyrker bad de studerende om at lade sig evakuerer. To mænd fik røgskader og blev behandlet på stedet.

Bosættelsen Tomer i Jordandalen, Negev, Adam anlægget i Neot Kedumim, Shoham, Modi’in, Barta’a og Wadi Ara blev også berørt af brande.

Beboerne på en institution for handicappede i Moshav Roglit blev evakueret til Shalva Center i Jerusalem.

Brandene opstod efter en hedebølge, som har påvirket det meste af landet. De høje temperaturer toppede ved middagstid, hvor temperaturen i nogle byer nåede op på 50 grader.

Hen af dagen blev vejrforholdene bedre og brand- og redningstjenesten kunne få kontrol over de fleste brande.

Redningstjenesterne rapporterede, at mere end 120 indbyggere blev behandlet for hedeslag, dehydrering, svimmelhed og udmattelse. Syv blev behandlet for milde skader grundet indånding af røg, og et otteårigt barn blev indlagt i alvorlig tilstand.

Israel Electric Corporation (Chevrat Ha-Chashmal) rapporterede om ny rekord i el-forbruget i Israel.

Ironisk nok var der let regn i Eilat, hvilket er meget usædvanligt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem