Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dansk TV (DR, TV2) – og nabolandenes TV (SVT2, ZDF, NRK1) om Israel og jøder i den kommende uge (2018:52)

"Dansk TV Guide" logo fra Jimmi Bendstsons app
"Dansk TV Guide" logo fra Jimmi Bendstsons app (https://www.microsoft.com/da-dk/p/dansk-tv-guide/9wzdncrfjlt5?activetab=pivot%3Aoverviewtab)
Nordjyske Venner af Israel har lavet en liste over udsendelser som kunne have interesse – husk selv at tjekke efter for detaljerne.

Søndag den 23. december

DKR kl. 12.15-13.10 – De sidste dage i Jerusalem

Irsk dokumentar fra 2017.
Uanset religiøs overbevisning eller mangel på samme, benægter ingen, Jesus af Nazareths enorme betydning for verdenshistorien, især omstændighederne omkring hans død. Den britiske skuespiller og tidligere teologistude-rende, Hugh Bonneville, rejser til Jerusalem og i samtaler med forskere og religiøse ledere, rekonstruerer han ugen op til Jesus’ død og reder de komplicerede politiske tråde ud, der førte til hans korsfæstelse. Originaltitel: Jesus: Countdown to Calvary.

TV2 kl. 23.55-02.20 – Exodus: Gods and Kings

Amerikansk actioneventyr fra 2014.
Moses redder Ramses under slaget mod hittitterne i år 1300 f.kr. Da Ramses senere bliver farao over Egypten, opdager han, at Moses er hans halvbror og sender ham i eksil, fordi han er hebræer. Egypterne holder flere hundredtusinder hebræere som slaver, og Moses modtager en besked fra Gud om, at han skal trodse Ramses og redde slaverne. I en kæmpe udvandring fører Moses nu de mange slaver ud af landet, mens Egypten bliver ramt af de ti bibelske plager.
Storfilmen er instrueret af Ridley Scott, der også har lavet film som ‘Blade Runner’, ‘Alien’ og ‘Gladiator’

Mandag den 24. december

SVT2 kl. 17.10-18.05 – Jøderne, som skrev julen.

Julen er årets største kristne højtid. I Sverige synges der “Nu er det jul igen”, men hvem har egentlig skrevet julens største hits internationalt? Irving Berlin (White Christmas, Mel Tormé (Chestnuts Roasting on an Open Fire) og andre jødiske komponister. En fascinerende og anderledes dokumentar om amerikanske indvandrere, som kom ind fra vinterkulden og blev store ikoner.

ZDF kl. 19.15-20.15 – Jul i Betlehem (med danske undertekster)

Markus Lanz inviterer til julekoncert i Betlehem. I år er der musikalsk besøg af bl.a. tenoren Rolando Villazón, Rea Garvey og sopranen Regula Mühlemann.

Mandag den 24. december /tirsdag den 25. december

TV 2 kl. 02.15-04.00 – Vejen til Betlehem

I den lille by Nazareth, hovedstaden i Galilæa, kæmper den unge pige Maria og hendes forældre, Anna og Joakim, en brav kamp for at holde sulten og elendigheden fra døren. Tiden i Nazareth er hård, så alle må arbejde for at kunne betale de høje skatter, som landets konge, Herodes, opkræver. Så da den unge tømrer Josef kommer til Nazareth fra Betlehem og anmoder om Marias hånd, er det som en gave sendt fra oven. Josef er kendt for at være en hårdtarbejdende og dygtig håndværker, så han vil være et godt parti for den unge Maria. Marias forældre accepterer derfor straks hans anmodning.

Kort efter forlovelsen mellem Maria og Josef bliver Maria opsøgt af ærkeenglen Gabriel, der fortæller hende, at hun er blevet udset af Gud til at føde hans søn, og at hun skal kalde ham Jesus. Gabriel fortæller desuden, at Marias kusine, Elisabeth, vil føde en søn, der skal hedde Johannes, og som vil bane vejen for Jesus. Da Maria hører dette, tager hun straks af sted for at besøge Elisabeth og overvære fødslen. Da Maria vender hjem til Nazareth spredes nyheden om hendes graviditet som en løbeild. For at beskytte hende opsøger ærkeenglen Gabriel Josef og forklarer ham om Guds vilje, og Josef lover da, at han vil betragte Jesus som sit eget barn og beskytte ham mod alle farer. Men i november udsender kong Herodes et dekret om, at hele landet skal skrives i mandtal og alle skal vende tilbage til deres fødeby for at lade sig indskrive. Den nu højgravide Maria og Josef må derfor ud på en lang og farefuld rejse til Betlehem.

Tirsdag den 25. december

ZDF kl. 12.35-13.30 – Med Marcus Lanz i Det Hellige Land (med danske undertekster)

Markus Lanz tager på en spændende rejse til nogle af de steder, der er nævnt i Bibelen, og han lærer mere om Det Hellige Lands historie. Sammen med benediktinermunken Nikodermus Schnabel besøger han bl.a. Jeriko, Qumran, Massada og Jerusalem.

DRK kl. 14.55-15.50 – De sidste dage i Jerusalem.

Genudsendelse fra den 23. december

DRK kl. 15.50-16.40 – Gåden om Jesu Grav.

Den Hellige Gravs Kirke eller Gravkirken i Jerusalem er bygget på Golgata og rummer ifølge legenden Jesus sidste hvilested før opstandelsen. Den har derfor været et pilgrimsmål for kristne i de sidste 2000 år. Bibelforskeren Joan Taylor og arkæologen Frederick Hiebert fortæller, mens andre forskere bruger de nyeste videnskabelige teknikker til at genoprette ædiculum, det lille ‘hus’, der omslutter graven. Originaltitel: Secrets of Christ’s Tomb.

NRK1 kl. 22.35-22.55 – Rosa fra Betlehem (udsendelse 1 af 2) (med danske undertekster)

Med sin varme stemme indbyder Sondre Bratland til salmesang i Jakobs kirke i Oslo i anledning af julen. Kon-certen markerer 25-års jubilæet for indspilningen af albummet “Rose fra Betlehem” i Fødselskirken i Betlehem. Og lige som sidst har han selskab af Knut Reiersrud på guitar, Iver Kleive på orgel og Paolo Vinaccia på percussion.

Tirsdag den 25. december/onsdag den 26. december

ZDF kl. 02.55-03.50 – Med Marcus Lanz i Det Hellige Land (med danske undertekster) (genudsendelse fra 25. december)

Onsdag den 26. december


TV 2 kl. 17.10-18.00 – Størst – Jesu fødselsdag.

Dansk dokumentar fra 2017.
Peter Ingemann er taget på juleeventyr til Israel for at gå i Jesu fodspor. Rejsen begynder ved Fødselskirken i Betlehem, hvor Jesus blev født – og slutter ved Gravkirken i Jerusalem, hvor Jesus døde på korset. Her tænder Peter et lys i den klippehule, hvor Jesu legeme blev lagt til hvile. Bagefter finder Peter sin jyske viking frem, da han prøver livet som tømrer i Nazareth village, hvor folk bor som for 2000 år siden. Om aftenen er Peter til julemiddag hos den kristne snedker Asraf og hans familie. En bodsgang på smertens vej, Via Dolorosa, med et flere kilo tungt trækors over skulderen når Peter også at prøve.

Torsdag den 27. december

Dagens sang: Stjernen over Betlehem.

Søndag den 30. december

NRK 1 kl. 20.45 – Kongens valg

’Kongens valg’ udspiller sig i Norge i april 1940, og handler om de tre dramatiske døgn, hvor den norske konge får stillet et vanskeligt ultimatum af den tyske krigsmagt. Tyske krigsskibe er på vej til at angribe Norge, og kampen mellem den tyske krydser Blücher og Oscarsborg Fæstning i Oslofjorden forårsager at krigsskibet sænkes. Den norske regering og Kong Haakon VII bliver præsenteret for et ultimatum og skal vælge mellem fuld over-givelse eller krig.

Kongen vælger i samråd med regeringen at sige nej til de tyske krav, men beslutningen var særligt vanskeligt, fordi han vidste, at den ville sætte mange liv i fare. Dette bliver starten på Norges deltagelse i Anden Verdenskrig. Tyskerne forsøger at få ramt på Kong Haakon og hans familie, og med tyske fly og soldater i hælene, tvinges de på dramatisk flugt. Den kongelige familie beslutter sig for at skilles uden at vide, om de nogensinde får hinanden at se igen.

I hovedrollerne er danske Jesper Christensen som Kong Haakon og svenske Tuva Novotny. Kongens valg er en norsk biografisk film, som var udvalgt som Norges kandidat til Academy Awards i kategorien ’Bedste ikke-engelsksprogede film’ 2017.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem