Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dansk TV (DR og TV2) om Israel og jøder i den kommende uge (2018:50)

"Dansk TV Guide" logo fra Jimmi Bendstsons app
"Dansk TV Guide" logo fra Jimmi Bendstsons app (https://www.microsoft.com/da-dk/p/dansk-tv-guide/9wzdncrfjlt5?activetab=pivot%3Aoverviewtab)
Nordjyske Venner af Israel har lavet en liste over udsendelser som kunne have interesse - husk selv at tjekke efter for detaljerne.

Omtalen har Dorrit taget fra de offentligt tilgængelige kilder. Hverken Nordjyske Venner af Israel eller MIFF Danmark kan garantere for, at en udsendelse – eller omtalen af den eller af hvad udsendelsen handler om! – er rigtig lødig …. bare at den nok vil vække interesse.

Mandag den 10. december

DR2 kl. 13.20-13.45 – Gazas ejendomsboom.

Gaza er ramt af et af verdens mest usandsynlige boom i ejendomsmarkedet. Der er tre ting, der gælder for boligmarkedet i det krigsplagede land: beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, hvilket her betyder en lejlighed i områder, der ikke er blevet ramt af bomber og missiler – og selvfølgelig i nærheden af en god skole og gode indkøbsmuligheder.

DR2 kl. 22.00-22.30 – Jøde (udsendelse 2 af 3).

Skal man være bange, fordi man har jødisk baggrund i Danmark i 2018? Sanne Cigale er vokset op med at skulle skjule sit jødiske ophav. Nu gør hun op med sin egen frygt og vil have flere jøder til at stå frem. Hun møder blandt andre Yael, der er stolt af sin jødiske kultur, men holder den bag hjemmets fire vægge, en imam der kender til muslimsk anti-semitisme og professor i psykologi Peter Elsass, for at forstå situationen hos danske jøder lige nu. Genudsendes tirsdag den 11. december kl 9.35-10.05.

Tirsdag den 11. december

DR2 kl. 9.35-10.05 – Jøde (genudsendelse fra 10. december).

Onsdag den 12. december

DR2 kl. 01.30-02.25 – Gazas børn.

Under den israelske belejring af Gaza i 2014 blev 507 børn dræbt og 3.598 sårede og endnu flere traumatiserede. Her møder vi en række børn. Nogle har eller er stadig hårdt sårede. Mange har mistet forældre og søskende og selv små børn har selvmordstander. Op mod 400.000 børn i Gaza har desperat behov for psykologhjælp. Og volden vil fortsætte, for mange af børnene går i hævntanker!

DRK kl. 22.30-23.20 – “Biblens gåder”, Sodoma og Gomorra.

I en af det Gamle Testamentes mest grusomme historier lægger Gud byerne Sodoma og Gomorra øde på grund af indbyggernes ondskab. I dag tvivler de fleste forskere på, at byerne har eksisteret, men bibelforskeren og arkæologen Steven Collins, der gennem tyve år har søgt efter dem, er nu overbevist om, at han i hvert fald har fundet Sodoma. Se om han har ret i “Biblens gåder”. Genudsendes torsdag den 13. december kl. 17.

DRK kl. 23.20-00.15 – Mellem to krige, skæbner i Europa.

I marts 1938 marcherer tyske tropper ind i Østrig. Den 9. november smadrer nazistiske bøller jødiske forretninger og synagoger og dræber flere hundrede mennesker i en pogrom, kaldet Krystalnatten. I marts 1939 okkuperer tyske tropper Tjekkoslovakiet. Polen sikrer sig støtte fra Storbritannien og Frankrig, mens Tyskland indgår en ikke-angrebspagt med Sovjet. Da Tyskland invaderer Polen den 1. september 1939 er 2. verdenskrig en realitet.

DRK kl. 00.15-01.45 – Flugten over Øresund – oktober 1943 (genudsendelse fra 3. december). Svensk dokumentar fra 2018.

Under 2. Verdenskrig blev tusindvis af mennesker, de fleste jøder, reddet over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg. På den danske side var det bl.a. modstandsgruppen Syklubben, som i Sverige fik hjælp af politifolk, toldere, fiskere og kystvagter. Den dramatiske redningsaktion skildres ved hjælp af arkivfilm, skrevne erindringer og interview, bl.a. med Grace, datter af den drivende kraft, Erling Kjaer, der reddede 1.400 mennesker, men betalte en livslang pris.

Originaltitel: Flykten over sundet.

Torsdag den 13. december

DRK kl. 17.00-17.55 – “Biblens gåder”, Sodoma og Gomorra (genudsendelse fra 12. december)

TV2 kl. 20.35-21.25 – Størst, Jesu fødselsdag – Peter Ingemann går i Jesu fodspor

Peter Ingemann er taget på juleeventyr til Israel for at gå i Jesu fodspor. Rejsen begynder ved Fødselskirken i Bethlehem, hvor Jesus blev født – og slutter ved Gravkirken i Jerusalem, hvor Jesus døde på korset. Her tænder Peter et lys i den klippehule, hvor Jesu legeme blev lagt til hvile. Bagefter finder Peter sin jyske viking frem, da han prøver livet som tømrer i Nazareth village, hvor folk bor som for 2000 år siden. Om aftenen er Peter til julemiddag hos den kristne snedker Asraf og hans familie. En bodsgang på smertens vej, via Dolorosa med et flere kilo tungt trækors over skulderen når Peter også at prøve.

Fredag den 14. december

DRK kl. 23.45-01.15 – Den tyske læge. Argentinsk thrillerdrama fra 2013.

I Argentina i 1960 åbner Eva, Enzo og deres tre børn et pensionat. De er glade, da deres første gæst viser sig at være en høflig og dygtig læge. Lægen viser særlig interesse for den 12-årige Lilith, der er lille for sin alder, og for hendes gravide mor, der venter tvillinger. Ingen i familien indser, at de bor under tag med en af verdenshistoriens værste krigsforbrydere.
Mengele: Alex Brendemühl.
Eva: Natalia Oreiro.
Enzo: Diego Peretti.
Instruktion: Lucía Puenzo.

Originaltitel: Wakolda

Kilder og henvisninger – og en kæmpe stor opfordring!
Nordjyske Venner af Israel – NVAI – blev startet i 1975 – bl.a. i protest mod “Zionism er racisme” resolutionen i FN. NVAI er en meget lille forening med meget få ressourcer, så hjemmesiden kan aldrig blive “super” (som vi i al ydmyghed håber at miff.dk er eller kan blive). Men deres medlemmer yder en super service til os allesammen – ikke mindst med denne TV-liste – og de har en fin lille side om tv og kultur, som opdateres løbende. Og NVAI holder mindst 9 spændende møder om året.
Bor du i Nordjylland? Eller synes du måske godt om deres medlemmers bidrag til os allesammen? Meld dig ind i Nordjyske Venner af Israel; de sender en opkrævning når de får din indmeldelse. Og husk at det gavner altid at være medlem af mindst en Israel-venlig organisation ud over MIFF (bliv medlem nu hvis du ikke er det)!

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem