To lokale indbyggere i Dubai, Emiraterne poserer foran en stor chanukkah-stage. (Foto: Chabad Lubavitch: A public menorah placed by Chabad-Lubavitch in Dubai, United Arab Emirates on December 10, 2020, on the first night of the eight-day holiday. The menorah is part of Chabad-Lubavitch's worldwide Hanukkah campaign that includes 15,000 large public menorahs in more than 100 countries around the world, flickr)

Undersøgelse viser faldende støtte i Golfstaterne til Abraham-aftalerne og stigende støtte til uformelle forbindelser med israelere

Undersøgelsen viser også at 94% af kuwaiterne og 93% af de adspurgte libanesere var uenige i tanken om uformelle forbindelser med israelere.

Ny meningsmåling foretaget af Washington Institute viser faldende støtte til Abraham-aftalerne og stigende støtte til uformelle forbindelser med israelere, skriver i24NEWS.

I lande, hvor Abraham-aftalerne var upopulære i starten ses stigende negativitet. Eksempelvis i Libanon er der sket en stigning på dem som ser aftalerne som “meget negative” fra 41% i november 2020 til 66% i marts 2022.

Blandt de interviewede arabiske befolkninger var palæstinenserne mindst tilbøjelige til at have et negativt syn på Abraham-aftalerne. Da de blev spurgt i juni 2022, havde næsten halvdelen (48%) af dem, der lever i Øst-Jerusalem Abraham-aftalerne i et delvist positivt lys.

I Hamas-kontrolleret Gaza udtrykker 39% af de adspurgte en negativ holdning til Abraham-aftalerne (aftalerne blev indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko)

Mens over to tredjedele af indbyggerne i Bahrain, Saudi-Arabien og Emiraterne har et negativt syn på Abraham-aftalerne, ses en stigende støtte i Golfstaterne til uformelle forbindelser med israelere. 40% af saudiaraberne er enige i at uformelle forretnings- eller sportsforbindelser med israelere bør være tilladt.

I Egypten ligger støtten til uformelle forbindelser med israelere på 85%, i Jordan 87% – til trods for at Israel har haft formelle forbindelser med de to lande i flere årtier.

Undersøgelsen viser også at 94% af kuwaiterne og 93% af de adspurgte libanesere var uenige i tanken om uformelle forbindelser med israelere.

Et flertal af palæstinenserne udtrykker åbenhed over for en eller anden form for kontakt med israelere – 60% af de adspurgte i Judæa og Samaria (Vestbredden), 62% af de adspurgte i Hamas-kontrolleret Gaza og 84% af de adspurgte i Øst-Jerusalem, er enige om at palæstinenserne skal engagere sig i “direkte personlige kontakter og dialog med israelere, for at styrke den israelske fredslejr og nå frem til en retfærdig løsning” på konflikten.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp