Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Undersøgelse viser faldende støtte i Golfstaterne til Abraham-aftalerne og stigende støtte til uformelle forbindelser med israelere

To lokale indbyggere i Dubai, Emiraterne poserer foran en stor chanukkah-stage. (Foto: Chabad Lubavitch: A public menorah placed by Chabad-Lubavitch in Dubai, United Arab Emirates on December 10, 2020, on the first night of the eight-day holiday. The menorah is part of Chabad-Lubavitch's worldwide Hanukkah campaign that includes 15,000 large public menorahs in more than 100 countries around the world, flickr)
Undersøgelsen viser også at 94% af kuwaiterne og 93% af de adspurgte libanesere var uenige i tanken om uformelle forbindelser med israelere.

Ny meningsmåling foretaget af Washington Institute viser faldende støtte til Abraham-aftalerne og stigende støtte til uformelle forbindelser med israelere, skriver i24NEWS.

I lande, hvor Abraham-aftalerne var upopulære i starten ses stigende negativitet. Eksempelvis i Libanon er der sket en stigning på dem som ser aftalerne som “meget negative” fra 41% i november 2020 til 66% i marts 2022.

Blandt de interviewede arabiske befolkninger var palæstinenserne mindst tilbøjelige til at have et negativt syn på Abraham-aftalerne. Da de blev spurgt i juni 2022, havde næsten halvdelen (48%) af dem, der lever i Øst-Jerusalem Abraham-aftalerne i et delvist positivt lys.

I Hamas-kontrolleret Gaza udtrykker 39% af de adspurgte en negativ holdning til Abraham-aftalerne (aftalerne blev indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko)

Mens over to tredjedele af indbyggerne i Bahrain, Saudi-Arabien og Emiraterne har et negativt syn på Abraham-aftalerne, ses en stigende støtte i Golfstaterne til uformelle forbindelser med israelere. 40% af saudiaraberne er enige i at uformelle forretnings- eller sportsforbindelser med israelere bør være tilladt.

I Egypten ligger støtten til uformelle forbindelser med israelere på 85%, i Jordan 87% – til trods for at Israel har haft formelle forbindelser med de to lande i flere årtier.

Undersøgelsen viser også at 94% af kuwaiterne og 93% af de adspurgte libanesere var uenige i tanken om uformelle forbindelser med israelere.

Et flertal af palæstinenserne udtrykker åbenhed over for en eller anden form for kontakt med israelere – 60% af de adspurgte i Judæa og Samaria (Vestbredden), 62% af de adspurgte i Hamas-kontrolleret Gaza og 84% af de adspurgte i Øst-Jerusalem, er enige om at palæstinenserne skal engagere sig i “direkte personlige kontakter og dialog med israelere, for at styrke den israelske fredslejr og nå frem til en retfærdig løsning” på konflikten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem