Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel og Emiraterne har indgået frihandelsaftaler

Siden Israel og Emiraterne gav hinanden hånd på Abraham-aftalerne i 2020, er forholdet mellem landene blevet meget tæt og varmt. (Foto: hewy https://www.flickr.com/photos/hewy/, Emiratiske flag på stranden under fejring af Emiraternes nationaldag, 27 nov. 2016, Dubai)
Det startede med et håndtryk og Abraham-aftalerne i 2020, i 2021 handlede Israel og Emiraterne med hinanden for mere end 6 milliarder kroner. Nu har de indgået frihandelsaftaler.

Det startede med et håndtryk og Abraham-aftalerne mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020 og siden er Mellemøsten blevet fuldstændig transformeret.

Efter 5 måneders forhandlinger har Israel og Emiraterne i dag meddelt, at de har indgået aftaler om frihandel mellem de to lande, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Det forventes at aftalen vil blive underskrevet af Israels økonomiminister Orna Barbivai og Emiraternes udenrigsminister al-Zayudi i løbet af kort tid. Israel premierminister Naftali Bennett udtaler: – De gode relationer, der allerede er etableret mellem landene, bliver i dag styrket i form af en frihandelsaftale.

I dag Tweetede Israels premierminister: – I dag blev vi enige om frihandelsaftaler mellem Israel og Emiraterne. Det er en historisk aftale som vil opgraderer forholdet mellem vores lande og vores folk. Aftalen vil betyde mere handel, flere arbejdspladse, bedre produkter til lavere priser. Alle israelere vil nyde godt af aftalen.

Frihandelseaftalerne omfatter blandt andet handel af varer, regulering, told, handel med tjenesteydelser, samarbejde, offentlige indkøb og e-handel. 95 % af de produkter, der handles mellem landene, er omfattet af aftalen og vil blive fritaget for told med det samme eller gradvist: Fødevarer, landbrug, kosmetik, medicinsk udstyr, medicin mm. Aftalen fremmer også handelen med tjenesteydelser mellem landene ved at sikre reguleringssikkerhed på områder som e-handel, professionelle og forretningsmæssige tjenester, distributionstjenester (engros- og detailhandel), databehandling og mere.

Siden ​​Abraham-aftalerne blev indgået mellem Israel, Emiraterne, Sudan og Marokko i 2020, er handelen mellem Emiraterne og Israel steget markant og nåede op over 6 milliarder kroner i 2021. Omfanget af gensidige fordele på produkter, der er aftalt mellem parterne, dækker mere end 95 % af begge parters toldnumre og omfatter blandt andet nedsættelser af tolden på næsten alle industriprodukter samt fordele inden for fødevarer og landbrugsprodukter.

Israels økonomiminister Barbivai kommenterede aftalen: “Afslutning af forhandlingerne er en væsentlig og historisk milepæl i forholdet mellem landene, og vi vil fortsætte med at hjælpe det israelske erhvervsliv med at etablere handelsforbindelser i Emiraterne gennem frihandelsaftalen, ministeriet og andre hjælperedskaber.”

Premierminister Bennett hilste aftalen velkommen: “Det er et vigtigt øjeblik i forholdet mellem staten Israel og Emiraterne, de gode forbindelser, der allerede er etableret mellem landene, styrkes i dag i form af en frihandelsaftale, som markant vil opgradere det økonomiske samarbejde “På mit sidste møde med kronprins Sheikh Muhammad bin Zayed, i Sharm el-Sheikh, blev vi enige om at fremskynde processen og få aftalen på plads i løbet af få dage, og sådan blev det.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem