Selvom Israel og Jordan indgik fredsaftale i 1994, har mange jordanere et negativt syn på deres jødiske nabo. (Foto: tomasz przechlewski, 31. juli 2021, flickr)

Knap 50% af jordanerne ser Israel som største trussel mod den arabiske verden

På trods af at Israel og Jordan indgik fredsaftale i 1994, har mange jordanere et negativt syn på deres jødiske nabo.

Meningsmåling foretaget af Center for Strategic Studies, University of Jordan primo februar 2022, viser at 77 % af jordanerne mener at det palæstinensiske spørgsmål er det vigtigste politiske problem i Mellemøsten, skriver i24NEWS.

Knap 50% af de adspurgte jordanere (46%), ser Israel som største trussel mod den arabiske verden, rapporterer Jerusalem Post.

Trods fredsaftalen indgået mellem Jordan og Israel i 1994 og de forberede relationer mellem landene efter Israels nye regering, viser undersøgelsen at der fortsat er et negativt syn på den jødiske stat blandt det jordanske folk.

I alt 32% af de adspurgte rangerer Israel som det land, der truer Jordans sikkerhed mest, 48% siger at den jødiske stat er det land, der er mest ansvarlig for regional ustabilitet.

Et stort flertal (77%) betragter det palæstinensiske spørgsmål som det vigtigste politiske problem i Mellemøsten, kun 12% siger, at den syriske krise er den største udfordring for regionen.

Ifølge undersøgelsen er Saudi-Arabien Jordans vigtigste allierede i regionen, mens USA er den vigtigste allierede i verden.

Trods af støtten til Saudi-Arabien siger 39% af de adspurgte, at Jordans holdning er neutral i forhold til krigen i Yemen, inkl. Houthi-angreb mod Saudi-Arabien og Emiraterne.

Saudi-Arabien leder en koalition, der bekæmper de Iran-støttede Houthi-oprørere i Yemen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp