USA diskuterer normalisering mellem Saudi-Arabien og Israel

Bidens nationale sikkerhedsrådgiver talte med Saudi-Arabiens kronprins om at tilslutte sig Abraham-aftalerne med Israel.
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I dag skrev MIFF; Takket være Abraham-aftalerne er himlen ikke grænsen! Israel og Emiraterne har underskrevet historisk aftale om samarbejde på flere rumprojekter – eksempelvis det ubemandede månelandingsprojekt Beresheet 2.

Nu kan MIFF berette om at Biden administrationen diskuterer muligheden for at Saudi-Arabien normaliserer forholdet til Israel og tilslutter sig Abraham-aftalerne som Israel indgik sidste år med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, ifølge det israelske nyhedsmedie Walla, skriver I24News.

Ikke nok med det, Saudi-Arabien hvor der engang levede jøder, har for første gang fået deres egen overrabbiner! Læs HER.

Læs også – der levede allerede jøder i Saudi-Arabien før islam kom til – klik HER.

USA’s nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan tog i sidste måned spørgsmålet op i Riyadh under møde med kronprins Mohammed bin Salman (MBS), ifølge tre amerikanske og arabiske kilder involveret i forhandlingerne.

Ifølge kilderne blev forslaget om diplomatiske forbindelser med Israel ikke umiddelbart afvist af kronprinsen. Kronprinsen nævnte hvad der ville være nødvendigt for at kunne etablere forbindelserne – blandt andet forbedret forhold mellem USA og Saudi-Arabien.

Torsdag var udenrigsminister Faisal bin Farhan Al Saud i Washington til møde med udenrigsminister Antony Blinken. Muligheden for, at Saudi-Arabien ville tiltræde Abraham-aftalerne, blev ikke nævnt i de offentlige erklæringer.

Biden-administrationen har en mere kritisk holdning til Saudi-Arabien sammenlignet med Donald Trump med fokus på menneskerettigheder og rejst spørgsmålet om mordet på den saudiarabiske dissident og klummeskribent i Washington Post, Jamal Khashoggi.

Ifølge rapporten vil enhver aftale være afhængig af en større aftale som vil omfatte israelske foranstaltninger over for palæstinenserne og et forbedret forhold mellem Washington og Riyadh.

Det Hvide Hus arbejder angiveligt også på at tilføje Comorerne, et øland med muslimsk flertal ud for kysten af ​​det østlige Afrika til Abraham-aftalerne.

Andre lande med muslimsk flertal der nævnes som mulige lande der vil tiltræde Abraham-aftalerne er Tunesien, Oman, Qatar og Malaysia.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael og Emiraterne vil lande sammen på månen
Næste artikel3000 nye arbejdstilladelser til palæstinensere fra Gaza
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise