Første multilaterale møde mellem højtstående embedsmænd fra Israel og seks arabiske lande

Takket være Abraham-aftalerne mødtes højtstående embedsmænd for første gang fra Israel, Egypten, Jordan, Emiraterne, Bahrain, Marokko og Sudan.
15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Igen og igen har MIFF skrevet om at samarbejdet mellem Israel og dets naboer har nået nye højder siden Abrahamaftalerne mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko blev underskrevet for blot et år siden, skriver Jewish Insider. Læs om Abrahamaftalerne HER. Læs også; Saudi-Arabien har fået sin første overrabbiner – klik HER.


Højtstående embedsmænd fra Israel og de seks arabiske lande som har normaliseret forholdet til Israel, mødtes for første gang i Emiraterne til det første multilaterale møde mellem højtstående repræsentanter fra de pågældende landene.

Den netop afsluttede konference som hedder N7 (N for normalisering, tallet 7 for antal deltagende lande). Værten for konferencen var Jeffrey M. Talpins Foundation og Atlantic Council.

Højtstående embedsmænd fra Emiraterne, Bahrain, Egypten, Jordan, Marokko, Sudan og Israel deltog i konferencen.

Det kom ikke frem hvem der deltog, men Israels viceudenrigsminister, Idan Roll og minister for regionalt samarbejde Esawi Frej Tweetede:


“Konferencen var meget vellykket og produktiv,” sagde Oren Eisner som formand for Jeffrey M. Talpins Foundation. “Det står klart for mig, at konferencen vil føre til reelle og håndgribelige resultater, fremme fremskridt, uddybe arabisk-israelsk normalisering og iværksætte initiativer til gavn for alle i regionen.”

Mens Israel har postet information om møderne på sociale medier, hemmeligholdelsen af konferencen viser med al tydelighed, at andre deltagende lande ikke kan være lige så åben mundet om deres normalisering med Israel.

”Vores mål var at identificere hullerne i normaliseringsprocessen og se, hvor vi kan hjælpe med at yde et bidrag. Vi kunne se at der allerede er gjort store fremskridt på det bilaterale område og vi vurderede derfor, at en multilateral tilgang kunne tilbyde merværdi til de involverede lande. Her var et hul i processen som vi kunne hjælpe med at udfylde,” sagde William Wechsler, seniordirektør Rafik Hariri Center and Middle East Programs at the Atlantic Council.

“Under konferencen talte folk om, hvordan man kan udvide og uddybe normaliseringen og maksimerer potentialet for de enkelte lande og regionen generelt.” Siger Wechsler.

Organisationerne har forpligtet sig til at afholde flere lignende arrangementer og håber, at antallet af deltagende lande vil stige.

Tirsdag sagde en højtstående embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium i en briefing: ”Når det drejer sig om Abraham-aftalerne, støtter Biden-administrationen kraftigt stater som vil normaliserer forholdet til Israel. Vi bifalder indsats fra tænketanke, civilsamfund og andre for at fremme normaliseringsindsatsen.”

Kommentarerne fra USA faldt forud for udenrigsminister Tony Blinkens bilaterale og trilaterale møder med Israels udenrigsminister Yair Lapid og Emiraternes udenrigsminister Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

For blot et par uger siden bagatelliserede Sudans udenrigsminister Mariam Al Sadiq Al Mahdi forholdet mellem de to lande. “Der er ikke tegn på normalisering med Israel… og der er ingen samtaler på noget officielt plan,” sagde han til The National.

Idan Roll Tweetede: ”Det er vores mål at have fokus på teknologisk uddannelse som vil hjælpe unge fra alle de involverede lande til at tilpasse sig ændringerne på arbejdsmarkedet og give dem flere muligheder, hvor de også kan engagere eksternt, som en integreret del af den højteknologiske industri.”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMicrosoft fordobler antal ansatte i Israel
Næste artikelIsrael og Emiraterne vil lande sammen på månen
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise