Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Saudi-Arabien giver israelske flyselskaber tilladelse til at flyve over sit luftrum

1. dec. 2020 er endnu en historisk dag i Mellemøsten! (Foto: via @ofirgendelman, Twitter)
Det israelske flyselskab Israair skriver i dag historie med første direkte flyvning fra Tel Aviv til Dubai - se også klip.

Saudi-Arabien gav mandag grønt lys til at israelske flyselskaber kan flyve over deres luftrum på vej til Emiraterne, rapporterede israelske medier, det skriver i24NEWS.

Efter de historiske Abrahamaftaler blev indgået mellem Israel, Emiraterne og Bahrain 15. september 2020, blev det aftalt at faste kommercielle flyvninger mellem Israel og Emiraterne skulle starte medio december 2020. Læs MIFFs artikler om Abrahamaftalerne HER. Læs MIFFs artikler om forholdet mellem Israel og Saudi-arabien HER.

Hidtil havde israelske passagerfly ikke en permanent godkendelse til direkte flyvninger over Saudi-Arabiens luftrum. Manglende tilladelse ville have gjort det svært for israelske flyselskaber at konkurrere med andre flyselskaber som har en tilladelse.

Ifølge den israelske avis Yediot Ahronot, bad højtstående israelske embedsmænd USA om hjælp til at få tilladelsen fra Riyadh,

Der er ikke kommet en officiel kommentar fra Israel, men en kilde med kendskab til sagen fortalte Yediot Ahronot at tilladelsen blev givet, efter præsident Donald Trumps seniorrådgiver Jared Kushner, præsidentens assistent og den særlige repræsentant for internationale forhandlinger Avi Berkowitz besøgte Saudi-Arabien.

Israairs historiske flyvning til Dubai lettede i dag fra Ben Gurion lufthavn kl. 09 dansk tid.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem