Maersk vil sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne

Samarbejdet mellem Israel og Emiraterne bliver bedre og bredere

Verdens største containervirksomhed - danske A.P. Møller-Maersk vil fremover sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne. (Foto: Skibet Mærsk Feeder, Alan Jamieson, flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Verdens største containervirksomhed – danske A. P Møller Maersk har meddelt at de fremover vil transportere containerskibe mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater – endnu et klart tegn på at båndene mellem de to lande forstærkes, det skriver avisen Alarabiya.

Israel, Emiraterne og Bahrain underskrev Abrahamaftalerne 15. september, blot ti dage senere blomstrer samarbejdet mellem landene allerede – læs MIFF’s artikler om aftalerne her. Abrahamaftalerne har også åbnet op for et bredt økonomisk samarbejde mellem Golfstaterne efter boykot mod Israel blev ophævet.

– Vi har åbnet op for fragt af containerskibe mellem Emiraterne og Israel efter ophævelsen af ​​boykot, udtalte en talsmand for Maersk.

Ifølge avisen har Maersk udtalt at enhver handel ville være til omladning, der hvor Maersk har en eksisterende tjeneste som forbinder Port Said i Egypten med havne i Haifa og Ashdod, nu vil de også blive forbundet med containerfragt fra Jebel Ali og Abu Dhabi i Emiraterne.

I sidste uge udtalte Dubai’s containervirksomhed DP World at de samarbejder med en israelsk gruppe om at byde ind på en af ​​Israels to største havne og undersøger muligheden for at åbne ​​en direkte containerrute mellem Israel og Emiraterne.

Tidligere artikelAbrahamaftalerne og de glemte mizrahi-flygtninge
Næste artikelPræsindent Rivlin opfordrer jøder verden over til at tænde Kippur-mindelys for Corona-ofrene
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)