Search
Verdens største containervirksomhed - danske A.P. Møller-Maersk vil fremover sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne. (Foto: Skibet Mærsk Feeder, Alan Jamieson, flickr)

Maersk vil sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne

Samarbejdet mellem Israel og Emiraterne bliver bedre og bredere

Verdens største containervirksomhed – danske A. P Møller Maersk har meddelt at de fremover vil transportere containerskibe mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater – endnu et klart tegn på at båndene mellem de to lande forstærkes, det skriver avisen Alarabiya.

Israel, Emiraterne og Bahrain underskrev Abrahamaftalerne 15. september, blot ti dage senere blomstrer samarbejdet mellem landene allerede – læs MIFF’s artikler om aftalerne her. Abrahamaftalerne har også åbnet op for et bredt økonomisk samarbejde mellem Golfstaterne efter boykot mod Israel blev ophævet.

– Vi har åbnet op for fragt af containerskibe mellem Emiraterne og Israel efter ophævelsen af ​​boykot, udtalte en talsmand for Maersk.

Ifølge avisen har Maersk udtalt at enhver handel ville være til omladning, der hvor Maersk har en eksisterende tjeneste som forbinder Port Said i Egypten med havne i Haifa og Ashdod, nu vil de også blive forbundet med containerfragt fra Jebel Ali og Abu Dhabi i Emiraterne.

I sidste uge udtalte Dubai’s containervirksomhed DP World at de samarbejder med en israelsk gruppe om at byde ind på en af ​​Israels to største havne og undersøger muligheden for at åbne ​​en direkte containerrute mellem Israel og Emiraterne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp