Michael Ben Zikri er blevet sameksistens symbol i den arabiske verden efter han ofrede livet for at redde beduinsk familie. (Foto: @YosephHaddad)

Den arabiske verden sørger over israelsk mand som druknede for at redde beduinsk familie

Michael Ben Zikri er blevet symbolet på sameksistens mellem jøder og muslimer efter det israelske udenrigsministerium delte hans historie på persisk og arabisk.

Et større antal brugere på sociale medier fra hele den arabiske og muslimske verden er de seneste dage blevet dybt berørt over historien om Michael Ben Zikri – en israelsk mand som druknede sidste weekend efter han havde reddet beduinsk familie i Shiqma-floden i Syd-Israel fra at drukne. Brugerne har kondoleret Michaels familie over tabet.

Ben Zikri er blevet et symbol på sameksistens mellem jøder og muslimer, efter det israelske udenrigsministerium delte hans historie på persisk og arabisk på de sociale medier.

– Det er sand medmenneskelighed. Der er ingen forskel mellem mennesker, Gud har lært os at elske hinanden, kommenterede en irakisk bruger ved navn Mirna.

– Menneskeheden har ingen religion, må han hvile i fred i himlen og G_d velsigne hans familie og kære for hans ædle handling, skrev anden bruger.

En saudisk bruger ved navn Othman nævnte i sin kommentar en passage fra Koranen, hvor G_d sagde: – Han som redder ét liv, har reddet en hel verden. (Læs også i Talmud)

– Den omstændighed at vi har politiske forskelle med jer, betyder ikke, at vi er uenige i hvad medmenneskelighed er, skrev en bruger fra Egypten.

– Det er Israels folk, der elsker alle og hjælper alle, skrev en bruger fra Irak.

Udenrigsministeriets admin. af sociale media på arabisk Yonatan Gonen, sagde at opslaget blev delt bredt i den arabiske og muslimske verden og mange brugere blev rørt over Ben Zikris historie.

– Det er en rørende historie som har berørt brugere fra arabiske stater dybt – selv dem, der er fjendtlige over for Israel. Brugere fra Marokko til Irak, fra Oman til Syrien kunne identificere sig med historien og pegede på Michaels heltemod, nogle påpegede endda Israels sameksistens som et forbillede, sagde Gonen.

Ben Zikri var 45 år, han druknede sidste fredag mens han reddede tre børn og deres tante som var blevet fanget i turbulens, familien er fra den beduinske by Hura.

Ben Zikri blev begravet i søndags på gravpladsen i byen Ashkelon, flere beboere fra Hura deltog ved begravelsen. Ben Zikri efterlader sig kone og tre børn.

Ben Zikris barndomsven Ya’akov Avitan som er minister for religiøse anliggender sagde Kaddish over ham og talte om hans generøse natur.

– Når en person havde problemer var Michael den første til at hjælpe. Det, han gjorde i fredags var ikke en heltegerning, men en livsstil. Han gav hele sit liv, også denne gang var han den første, der sprang i vandet, sagde Avitan.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp