Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– 2020 vil betyde store udfordringer for Israel

David M. Weinberg. (Foto: www.davidmweinberg.com)
Det er næsten umuligt at forudsige hvad der venter Israel i 2020, skriver David M. Weinberg, vicepræsident ved Jerusalem Institute for Strategy and Security.

Alligevel lister Weinberg flere mulige scenarier som illustrerer hvor vanskelige afgørelser israelske ledere kan komme til at skulle træffe i 2020.

En krig mellem Iran og Golf-staterne kan også involvere Israel, men Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater kan også vælge at reducere spændingerne og slå sig sammen med Iran, hvilket vil betyde at Israel så efterlades alene med Teheran.

Amerikanske økonomiske sanktioner fortsætter med at svække Iran, noget som fører til øget aggression fra revolutionsgarden mod vestlige mål. På den anden side kan Ayatollah-regimet indlede forhandlinger med USA, især hvis Trump genvælges. Israel skal derefter være bekymret for, hvorvidt Trump vil opgive flere krav til Iran som er vigtige for Israel.

Assad-regimet i Syrien kan stabilisere sig og blive mindre afhængig af Iran. Rusland kan være interesseret i at begrænse iranerne i Syrien og Hizbollah kan fortsætte med at være optaget af intern uro i Libanon. På den anden side kan Hizbollah styrke sig selv på bekostning af andre aktører i Libanon, og Rusland kan begrænse Israels handlings-mulighed mod iranske mål i Syrien.

Sikkerhedssamarbejdet mellem Jordan og Israel vil sandsynligvis fortsætte, men Amman kan også knytte tættere bånd med Tyrkiet og Qatar og opsige sin aftale om køb af naturgas og sin fredsaftale med Israel.

Til trods for de palæstinensiske myndigheders fjendtlighed over for Israel, vil sikkerhedssamarbejdet fortsætte. På den anden side kan Vestbredden blive kastet ud i en borgerkrig efter Mahmoud Abbas’ afgang eller død. Det kan igen føre til at Hamas overtager og der kommer en fuld konfrontation med Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem