Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF erklærer slutningen af “Operation Northern Shield” med afsløring af sjette tunnel

Kort der viser ruten fra Sydlibanon ind i Israel (foto: IDF Talsmand)
Kort der viser ruten fra Sydlibanon ind i Israel (foto: IDF Talsmand)
Israels militære markerer afslutningen af operationen for at lokalisere og neutralisere Hizbollahs underjordiske terrorkonstruktioner efter at have afsløret den sjette angrebstunnel gravet langs grænsen mellem Israel og Libanon.

IDF erklærede i morges (søndag) afslutningen af Operation Northern Shield efter at have fundet en sjette angrebstunnel gravet af Hizbollah-terrorgruppen fra Libanon til israelsk territorium. Tunnelen forventes at blive neutraliseret i de kommende dage.

Den 5. december lancerede IDF operationen for at afsløre og neutralisere terrortunneller, som Hizbollah har bygget langs grænsen mellem Israel og Libanon siden 2006 efter år med intensiv og omhyggelig planlægning.

IDF sagde, at den nyeste tunnel er en af de mest strategisk vigtige på grund af ikke kun dens placering, men også i lyset af dens størrelse.

“Tunnellen er 800 meter lang på den libanesiske side og infiltrerer snesevis af meter i Israel. Tunnelen er to meter høj, en meter i diameter og ca. 55 meter dyb, , “sagde militæret. “Det er udstyret med jernbanespor, skåret i bjergene, såvel som el og belysningssystem.”

Inden for tunnelen. (Foto: IDF Talsmand)
Inden for tunnelen. (Foto: IDF Talsmand)

“Samtlige tunneller er blevet afsløret og er enten allerede blevet ødelagt eller vil blive ødelagt,” siger militær talsmand løjtnant-kolonel Jonathan Conricus til journalister. “Ifølge vores vurderinger er der ikke længere nogen tunneler, der krydser til Israel,” siger han. sagde og tilføjede, at Hizbollah bevarede nogle underjordiske faciliteter på den libanesiske side.

“Operation Northern Shield har berøvet Hizbollah af de unikke offensive evner, den havde bygget gennem årene som en del af sit planlagte angreb på israelsk territorium. Operationen afspejlede operationelle og intelligente teknologiske evner og multi-fase afsøgning af underjordiske områder, som har udviklet sig endnu mere i løbet af de sidste par uger.”

Hæren sagde, at når de afslørede tunneler er blevet neutraliseret, vil IDF begynde opførelsen af den defensive barriere langs grænsen.

“Indtil neutraliseringsprocessen er afsluttet, vil IDF fortsætte sin defensive indsats på grænsen … Desuden vil IDF-tropper og det underjordiske detektionslaboratorium fortsætte med at operere regelmæssigt langs den libanesiske grænse,” tilføjede hæren.

Kilde
IDF declares end of Operation Northern Shield with finding of 6th tunnel” Yoav Zitun. 13. januar 2018, kl. 9.21 israelske tid. – Her kan du se flere billeder og en video.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem