Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nu bliver angrebstunnelerne fra Sydlibanon til den nordlige Israel oversvømmet og forseglet indefra

IDF video den 28. december 2018, viser mænd i den sydlige libanesiske landsby Kafr Kila, der flugter fra væskerne anvendt til at forsegle angrebstunneler og afslører indgangen på den libanesiske side af grænsen.
IDF video den 28. december 2018, viser mænd i den sydlige libanesiske landsby Kafr Kila, der flugter fra væskerne anvendt til at forsegle angrebstunneler og afslører indgangen på den libanesiske side af grænsen.
Oversvømmelsen afslører også tunnelindgangene på den libanesiske side af grænsen.

I går meddelte IDF, at man havde ødelagt samtlige angrebstunneller, som Hezbollah havde gravet fra Kafr Kila i Sydlibanon til den nordlige israelske grænseby Metulla. Hæren udgav nye billeder og videooptagelser. Tunnelerne var ikke kun blevet ødelagt med eksplosiver, men også ved forsegling af passagerne ved pumpning af flydende cement og lignende i tunnellerne. Dette gør dem uigennemtrængelige og afslører i nogle tilfælde placeringen af ​​tunnelernes åbninger i civile områder i det sydlige Libanon.

IDF talsmand Lt. Col. Jonathan Conricus kommenterer: “Denne kendsgerning peger på Hizbollahs brug af civile strukturer i hjertet af bebyggede områder i det sydlige Libanon. Borgerne bliver brugt som menneskelige skjold i alvorlig overtrædelse af [FN’s Sikkerhedsråd] resolution 1701,” idet han henviste til en resolution vedtaget i afslutningen af Libanon-krigen i 2006.

Ødelæggelserne er en del af Operation Northern Shield, som trådte ind på sin 24. dag i dag, og som skal fortsætte for at lokalisere og fjerne yderligere underjordiske passager gravet til Israel fra andre sydlige libanesiske landsbyer. IDF skønner at der var brug for yderligere “få uger” for at fuldføre operationen for ødelægge tunnelerne. IDF vil ikke afsløre, hvor mange tunneler fra Kafr Kila er blevet ødelagt eller antallet af endnu ikke ødelagte tunneler. Operationen foregår tæt på libanesiske territorium, undertiden på den nordlige side af grænsevæggen, omend stadig inden for israelsk territorium.

Med henvisning til en 2013-propaganda film fra Hezbollah hævdede Lt. Col. Jonath Conricus, at tunnellerne indgår i en tredelt plan af den iranske støttede terrorgruppe for at erobre Galileen. Med henvisning til videoen, som var udgivet af terrorgruppens leder Hassan Nasrallah, sagde IDF-talsmanden, at invasionen skulle omfatte tre samtidige angrebsformer: en massive jordinvasion af Hezbollahs specialstyrker; en fleksibel underjordisk invasion gennem angrebstunnelerne; og lanceringen af ​​raketter, missiler og mørtelskaller mod det nordlige Israel. Conricus påpegede, at filmen introducerede Hizbollahs plan om at erobre Galileen, og nævnte ikke Metulla. “Dette tyder på, at de forsøgte at overraske os der,” sagde Conricus, hvad angår de tunneler, der blev opdaget for nylig i den nordlige israelske by.

Kilde
Run or block it? IDF film shows Lebanese reactions as cement pours out of tunnel” Jacob Magid og TOI medarbejdere, Times of Israel, fredag den 28. dec 2018 kl. 14.44.
Se også
Hezbollah races to save terror tunnels as IDF floods them“, Yoav Zitun, Ahiya Raved. Ynet news, 27. december 2018, kl 19:23.
IDF HEZBOLLAH TUNNEL-DESTROYING MATERIAL DISCOVERED IN LEBANON” ANNA AHRONHEIM, Jerusalem Post DECEMBER 27, 2018 kl. 15.59

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem