Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel opdager en fjerde Hezbollah angrebstunnel gravet ind i Israel fra Libanon

Israelske tropper søger langs den nordlige grænse efter en grænseoverskridende Hezbollah angrebstunnel fra Sydlibanon (foto: IDF 2018-12-08)
Israelske tropper søger langs den nordlige grænse efter en grænseoverskridende Hezbollah angrebstunnel fra Sydlibanon (foto: IDF 2018-12-08)
IDF har lagt sprængstoffer i tunnelen for at forhindre at den kan tages i brug. Beliggenheden af tunnelen røbes alene til lokale myndigheder i Israel.

I følge Times of Israel i dag har det israelske militær i løbet af weekenden afsløret en fjerde grænseoverskridende angrebstunnel, der menes at være blevet gravet af Hezbollah ind i Israel fra det sydlige Libanon.

IDF nægtede at angive, hvor tunnelen blev fundet, men sagde, at “relevante lokale myndigheder” er blevet underrettet om placeringien. “Tunnelen er under IDF-kontrol og udgør ikke en trussel,” har hæren meddelt.

IDF fyldte tunnelen med sprængstoffer – ligesom det gjorde med de tre andre tunneler, der blev afsløret i de seneste uger – for at sikre, at det ikke kunne bruges til at udføre et angreb. “Enhver som går ind i tunnelen fra den libanisiske indgang risikerer livet”, har hæren medelt.

Afsløringen og ødelæggelsen af tunnelerne indgår i hærens løbende “Operation Northern Shield”, som blev indledt den 4. december 2018. Af hensyn til national sikkerhed kan IDF ikke offentliggøre noget om antallet eller placering af tunneler, som Israel mener er blevet gravet fra Libanon til Israel.

IDF mener, at tunnellerne var beregnet til at blive brugt af den iranske støttede terrorgruppe som en overraskende komponent i en åbnings salvo i en fremtidig krig. Tunnelerne skal vist muliggør, at snesevis eller hundredvis af terrorister kommer ind i Israel samtidigt med en massiv infiltrering over jorden og lanceringen af raketter, missiler og mortérer i det nordlige Israel.

“Operation Northern Shield” har øget mulighederne for en frisk konflikt på den meget anspændte grænse, der har set to krige i de seneste årtier, selv om Libanon betoner, at chancerne for krig er ikke så store, så længe de israelske tropper ikke krydser grænsen. FN-fredsbevarende styrkere (UNIFIL) har også styrket indsatsen for at sikre grænsen at grænsen forbliver rolig.

Operationen foregår indtil videre udelukkende på israelsk territorium, men israelske myndigheder siger, at det kan være nødvendigt at gå ind i Libanon.

Libanons præsident Michael Aoun – en allierede til Hezbollah, som dog siger at han tager spørgsmålet om tunnelerne alvorligt – sagde i tirsdags at USA har forsikret ham, at Israel har ingen “aggressive intentioner” i forbindelse med “Northern Shield”. (Læs mere på Haaretz).

Noter/kilder
Læs mere på engelsk på Times of Israel.
Tidligere artikel på dansk: “Operation Northern Shield – Israel opdager og ødelægger endnu en angrebstunnel fra Libanon ind i Israel” (11. december)

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem