Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se Hizbollah-terroristens ansigt, når han forstår at han er blevet opdaget

En Hizbollah-terrorist blev filmet inde i en angrebstunnel nedgravet fra Libanon og ind til Israel. Tunnelen blev ødelagt. (Foto: IDF)
En Hizbollah-terrorist blev filmet inde i en angrebstunnel nedgravet fra Libanon og ind til Israel. Tunnelen blev ødelagt. (Foto: IDF)
- og se ham løbe i panik.

Her kan du se een af de “påståede angrebstunneler” (som Ritzau den 4. december så delikat benævner dem), der går under grænsen mellem Israel og Libanon.

MIFF-Norges Bjarte Bjellås skriver i dagDet israelske forsvar IDF har frigivet en video fra indersiden af en af de avancerede Libanon-angrebstunneller, der for nylig blev afsløret. Tunnelen blev udgravet fra et hus i den libanesiske landsby Kafr Kila. Den gik næsten 40 meter ind i israelsk territorium.

I videoen kan du se en Hizbollah-terrorist, der bevæger sig inde i tunnelen. Han er ikke klar over, at Israel har lagt et kamera inde i tunnelen, der overvåger aktiviteten. Kameraet er også udstyret med sprængstoffer, der sprænger når manden kommer for tæt.

Se Hizbollah-terroristens ansigt, når han indser, at han er opdaget:

“Vi fik overrasket denne Hizbollah-terrorist, før han kunne overraske civile i Israel. Kig lige på, hvad vi fik på kamera fra indersiden af en angrebstunnel…” skriver IDF.

Der er nu en operation i gang for at fjerne tunnellerne fra Libanon – og navnet er “Operation Northern Shield”. Det er avancerede terrortunneller, som Iran og Hizbollah har investeret meget tid og mange ressourcer i at bygge. Nu skal de se, at Israel tager fra dem et trumfkort, som de havde planlagt at bruge i en fremtidig krig.Israel i Danmark (den israelske ambassade i København) skriver: “Formålet med operationen er at uskadeligøre angrebstunneller, bygget af terrororganisationen Hizbollah, der krydser ind på israelsk territorium fra Libanon. Her i videoen kan man se en af tunnellerne og en af Hizbollahs operatører lige inden den bliver ødelagt.”

Ritzau/Reuters udgav den 4. december en artikel “Israel planlægger angreb på Hizbollah-tunneler. Israelsk militær vil ødelægge påståede angrebstunneler, der går under grænsen mellem Israel og Libanon.” Det er vist kun på Fyens.dk, Nordjyske.dk, bt.dk og kristeligt.dk at du kan finde hele artiklen. I andre medier, såsom Politiken og Berlingske, er der bare nogle linjer uden noget som helst baggrundsinformation, historisk eller aktuel. Kun på de fire nævnte medier kan du f.eks. læse :

Målet med angrebene er ifølge talsmanden at “afsløre og forhindre” angreb begået af soldater fra Hizbollah via såkaldte angrebstunneler, militsen har gravet under grænsen mellem de to lande. …

Ifølge israelsk militær er tunnelerne ikke operationelle endnu. Operationerne mod dem skal udelukkende foregå på israelsk territorium.

Der bliver altså ikke tale om angreb på Hizbollah-stillinger i Libanon. (Ritzau/Reuters)

 

Yderligere information
Her er en vældig god, rimelig kort artikel på engelsk – med fine billeder og video’er: IDF Launches Operation to Stop Hezbollah Terror Tunnels Up North. By Avi Abelow – December 4, 2018. Israel Unwired.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem