Search
En Hizbollah-terrorist blev filmet inde i en angrebstunnel nedgravet fra Libanon og ind til Israel. Tunnelen blev ødelagt. (Foto: IDF)
En Hizbollah-terrorist blev filmet inde i en angrebstunnel nedgravet fra Libanon og ind til Israel. Tunnelen blev ødelagt. (Foto: IDF)

Se Hizbollah-terroristens ansigt, når han forstår at han er blevet opdaget

- og se ham løbe i panik.

Her kan du se een af de “påståede angrebstunneler” (som Ritzau den 4. december så delikat benævner dem), der går under grænsen mellem Israel og Libanon.

MIFF-Norges Bjarte Bjellås skriver i dagDet israelske forsvar IDF har frigivet en video fra indersiden af en af de avancerede Libanon-angrebstunneller, der for nylig blev afsløret. Tunnelen blev udgravet fra et hus i den libanesiske landsby Kafr Kila. Den gik næsten 40 meter ind i israelsk territorium.

I videoen kan du se en Hizbollah-terrorist, der bevæger sig inde i tunnelen. Han er ikke klar over, at Israel har lagt et kamera inde i tunnelen, der overvåger aktiviteten. Kameraet er også udstyret med sprængstoffer, der sprænger når manden kommer for tæt.

Se Hizbollah-terroristens ansigt, når han indser, at han er opdaget:

“Vi fik overrasket denne Hizbollah-terrorist, før han kunne overraske civile i Israel. Kig lige på, hvad vi fik på kamera fra indersiden af en angrebstunnel…” skriver IDF.

Der er nu en operation i gang for at fjerne tunnellerne fra Libanon – og navnet er “Operation Northern Shield”. Det er avancerede terrortunneller, som Iran og Hizbollah har investeret meget tid og mange ressourcer i at bygge. Nu skal de se, at Israel tager fra dem et trumfkort, som de havde planlagt at bruge i en fremtidig krig.Israel i Danmark (den israelske ambassade i København) skriver: “Formålet med operationen er at uskadeligøre angrebstunneller, bygget af terrororganisationen Hizbollah, der krydser ind på israelsk territorium fra Libanon. Her i videoen kan man se en af tunnellerne og en af Hizbollahs operatører lige inden den bliver ødelagt.”

Ritzau/Reuters udgav den 4. december en artikel “Israel planlægger angreb på Hizbollah-tunneler. Israelsk militær vil ødelægge påståede angrebstunneler, der går under grænsen mellem Israel og Libanon.” Det er vist kun på Fyens.dk, Nordjyske.dk, bt.dk og kristeligt.dk at du kan finde hele artiklen. I andre medier, såsom Politiken og Berlingske, er der bare nogle linjer uden noget som helst baggrundsinformation, historisk eller aktuel. Kun på de fire nævnte medier kan du f.eks. læse :

Målet med angrebene er ifølge talsmanden at “afsløre og forhindre” angreb begået af soldater fra Hizbollah via såkaldte angrebstunneler, militsen har gravet under grænsen mellem de to lande. …

Ifølge israelsk militær er tunnelerne ikke operationelle endnu. Operationerne mod dem skal udelukkende foregå på israelsk territorium.

Der bliver altså ikke tale om angreb på Hizbollah-stillinger i Libanon. (Ritzau/Reuters)

 

Yderligere information
Her er en vældig god, rimelig kort artikel på engelsk – med fine billeder og video’er: IDF Launches Operation to Stop Hezbollah Terror Tunnels Up North. By Avi Abelow – December 4, 2018. Israel Unwired.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp