Chef for Irans væbnede styrker Mohammad Bagheri og revolutionsgarden Amir Ali Hajizadeh under afsløring af nyt iransk missil, 9. februar 2022. (Foto: IRGC)

Officer i Irans revolutionsgarde død under mystiske omstændigheder

General Abolfazal Alijani blev dræbt i går i Syrien. Det er det seneste i en række af flere mystiske dødsfald.

En høytstående officer i Irans revolutionsgarde, general Abolfazal Alijani, blev i går dræbt i Aleppo-regionen i Syrien, ifølge iranske og libanesiske medier. Omstændighederne omkring drabet er ukendte. Alijani menes at have fungeret som en «militærrådgiver» i Syrien.

De seneste måneder har der været flere mystiske dødsfald i Irans revolutionsgarde. I juli rapporterede iranske medier at en højtstående officer i deres marine var blevet dræbt under mission i Salah al-Din-provinsen.

I juni beskyldte Iran Israel for stå bag drabet af 5 af deres officerer. Iran mener blandt andet at Ayub Intazari, en luftfartingeniør og geologoen Kamran Agmolai, blev forgiftet af Israel.

Blot få dage herefter blev to andre officerer som havde været med til at bygge og udvikle våben til den iranske-støttet terrorgruppen Hizbollah i Libanon, erklærede døde.

Ifølge revolutionsgarden døde de to officerer i en trafikulykke, men det afvises af andre. Ifølge den britisk-baserede iranske TV-kanal Iran International var det ikke en ulykke.

I løbet af årene har der været flere mystiske dødsfald og attentater mod revolutionsgardens ledere og Irans atomvåbenprogram. I 2020 blev lederen af Irans atomvåbenprogram dræbt i et avanceret attentat. Iran har uden at kunne bevise det, anklaget Israel for attentatet.

For nylig blev også tre syriske officerer dræbt under mystiske omstændigheder. De blev angiveligt dræbt af et israelsk luftangreb mod Tartus-området nordvest for den syriske hovedstad Damaskus.

Ifølge medierapporter var en iransk base mål for angrbet hvor der var en målradar, et lager af præcisionsmissiler, iranske og syriske officerer som overvågede våbenprogrammet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp