Her ses Irans prøveaffyring af ballistiske missiler, 15. januar 2021. (Foto: Den iranske revolutionssgarde)

– Iran har 3000 ballistiske missiler

Mange af dem kan nå Israel. Med et atomstridshoved kan de true Israels eksistens, siger general Kenneth McKenzie, chef for United States Central Commando.

Iran har over 3000 ballistiske missiler og mange af dem kan nå Israel, siger general Kenneth McKenzie, chef for United States Central Commando.

Det er én af seks geografisk defineret operative fælleskommandoer i USA’s forsvar. De har et geografisk ansvarsområde som omfatter Mellemøsten, Øst-Afrika og central-Asien.

McKenzie, der snart går på pension fra militæret, var for nylig i Israel og talte med Israels forsvarsminister Benny Gantz og IDF-chef Aviv Kochavi, skriver Jerusalem Post.

– På et militært niveau er den største bekymring atomvåben, men jeg er også meget bekymret over den markante vækst og effektivitet i deres ballistiske missilprogram, siger han og tilføjer: – De har over 3000 missiler af forskellige typer. man af dem kan nå Tel Aviv. Ingen af dem har endnu kapaciteten til at nå Europa.

McKenzie mener at det iranske missilprogram er den største trussel mod regionens sikkerhed – Iran har udviklet et stort missil-arsenal med kapacitet til at bære atomstridshovede. De seneste 5-7 år har Iran investeret store summer i deres ballistiske missilprogram.

Både mellemdistance- og langdistancemissiler har kapacitet til at nå Israel fra Iran. Israels store frygt er et atomstridshovede på et af missilerne som vil true Israels eksistens.

Ballistiske missiler er et våben som er en sprængladning, der tilbagelægger en stor del af stræningen fra punktet det affyres fra til målområdet i en ballistisk bane, dvs en bane som efter brug af fremdrifts-raketmotoren(e) ligger i yderkandt eller over atmosfæren og derfor kun påvirkes af gravitationsskraften.

Interkontinentale ballistiske missiler (ICBM), som Iran foreløbigt ikke har, kan nå mål op mod 16.000 kilometer – dvs at missilerne også kan ramme mål i Europa og USA.

General Kenneth McKenzie i møde med Aviv Kochavi (t.v.) og Benny Gantz (t.h). (Foto: Ariel Hermoni)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp