Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk droneangreb menes at have ødelagt store dele af Irans droneflåde

Her ses den iransk-produceret Shahed 129 drone på udstilling i Teheran. (Foto: Wikipedia)
Flere hundrede iranske droner menes at være ødelagt.

Et droneangreb mod Iran i sidste måned menes at have forårsaget store skader på deres droneprogram. Det menes at flere hundrede droner blev ødelagt ved angrebet, skriver Ha’aretz.

Iran påstår at Israel stod bag angrebet – Israel har hverken be- eller afkrævet påstanden. Angrebet er først kommet til offentlighedens kendskab nu, første rapport i sagen skete søndag af den libanesiske TV-kanalen Al Mayadeen, tilknyttet den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah og Iran.

Ifølge Al Mayadeen angreb seks israelske droner Irans dronelager i Kermanshah vest i Iran i medio februar, og at angrebet var årsag til var Irans missilangrep i weekenden mod Ibril som er den kurdiske hovedstad i irakiske Kurdistan.

Iran påstår at have bombet ejendom i Irbil, der fungerede som israelsk base. Det har den kurdiske regering afvist og tilføjer at Iran har bombet en civil fabrik i byen.

De seneste år har Iran ofte brugt bevæbnede droner til at at angribe over hele Mellemøsten. Irans Revolutionsgarde har desuden forsynet Houthierne i Yemen og shiamilitser i Irak og Syrien med droner. Derudover har den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah i Libanon også droner.

De seneste uger har Israel nedskudt en Hizbollah-drone over Galilea, en anden drone undslap og trængte ind i israelsk luftrum. Derudover har Israels forsvarshær (IDF) nedskudt iranske droner på vej til Gaza med våben med med F35-jagerfly

Her ses Irans missilangreb mod Irbil:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem