Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Iran forsøgte at smugle eksplosiver til Judæa og Samaria med droner

Israels forsvarsminister Benny Gantz viste under en sikkerhedskonference hvordan iranske droner truer regionen.
Siger Israels forsvarsminister Benny Gantz.

Forsvarsminister Benny Gantz fortæller at Iran har forsøgt at smugle eksplosiver ind til terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) med en drone sendt fra Syrien. Dronen blev afskåret af Israel da den nærmede sig grænsen, skriver Yediot Ahronot.

Forsvarsminister Gantz afslørede oplysningerne under en sikkerhedskonference i Herzliya. Gantz fortalte hændelsen fandt sted i februar 2018, hvor Iran sendte en drone af typen Shahed 141 fra flybasen T-4 i Syrien med TNT mod Judæa og Samaria (Vestbredden). Dronen blev skudt ned tæt på byen Beit She’an i det nordlige Israel, ikke langt fra grænsen mod Jordan.

– Iran er ikke kun en trussel mod Israel, men for hele det internationale samfund, sagde forsvarsminister Gantz, som mener tiden var inde til at handle mod det iranske regime.

– Vi kan ikke tillade at Iran bliver en atommagt som vil øge deres terror i regionen og våbenkapløbet i Mellemøsten, sagde forsvarsministeren.

Gantz tilføjede også at Iran stræber efter «global hegemoni» for at påtvinge andre Irans ekstreme ideologi «som tramper på menneskerettigheder, LGBT-personer hænges, kvinder ekskluderes og landets ressourcer går til at berige regimet».

Forsvarsministeren anklagede også Iran for art operere udenfor regionen ved at sende olie og våben til Venezuela, ved at mobilisere revolutionsgardens Quds-styrke i Sydamerika og ved at øge deres indflydelse i Afghanistan.

Det er ikke kun Israel som frygter iranske droner. Bekymringen deles også af de arabiske lande i Golfen. De seneste år har der været flere angreb mod søfarten og energianlæg i regionen. Iran anklages for at stå bag.

Der har været flere angreb mod skibsfarten i Hormuzstrædet. Iran anklages for at stå bag. (Foto: Wikimedia)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem