– Iran forsøgte at smugle eksplosiver til Judæa og Samaria med droner

Siger Israels forsvarsminister Benny Gantz.
Israels forsvarsminister Benny Gantz viste under en sikkerhedskonference hvordan iranske droner truer regionen.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Forsvarsminister Benny Gantz fortæller at Iran har forsøgt at smugle eksplosiver ind til terrorister i Judæa og Samaria (Vestbredden) med en drone sendt fra Syrien. Dronen blev afskåret af Israel da den nærmede sig grænsen, skriver Yediot Ahronot.

Forsvarsminister Gantz afslørede oplysningerne under en sikkerhedskonference i Herzliya. Gantz fortalte hændelsen fandt sted i februar 2018, hvor Iran sendte en drone af typen Shahed 141 fra flybasen T-4 i Syrien med TNT mod Judæa og Samaria (Vestbredden). Dronen blev skudt ned tæt på byen Beit She’an i det nordlige Israel, ikke langt fra grænsen mod Jordan.

– Iran er ikke kun en trussel mod Israel, men for hele det internationale samfund, sagde forsvarsminister Gantz, som mener tiden var inde til at handle mod det iranske regime.

– Vi kan ikke tillade at Iran bliver en atommagt som vil øge deres terror i regionen og våbenkapløbet i Mellemøsten, sagde forsvarsministeren.

Gantz tilføjede også at Iran stræber efter «global hegemoni» for at påtvinge andre Irans ekstreme ideologi «som tramper på menneskerettigheder, LGBT-personer hænges, kvinder ekskluderes og landets ressourcer går til at berige regimet».

Forsvarsministeren anklagede også Iran for art operere udenfor regionen ved at sende olie og våben til Venezuela, ved at mobilisere revolutionsgardens Quds-styrke i Sydamerika og ved at øge deres indflydelse i Afghanistan.

Det er ikke kun Israel som frygter iranske droner. Bekymringen deles også af de arabiske lande i Golfen. De seneste år har der været flere angreb mod søfarten og energianlæg i regionen. Iran anklages for at stå bag.

Der har været flere angreb mod skibsfarten i Hormuzstrædet. Iran anklages for at stå bag. (Foto: Wikimedia)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSøg om at komme med på MIFFs stærkt sponsoreret ungdomstur til Israel i 2022
Næste artikelIsraelsk politi: – Hizbollah forsøger at oversvømme kriminelle organisationer i Israels arabiske samfund med våben
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise