Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nu skal de træne i at angribe Iran

Israelske F35-jagerfly under træning over Syd-Israel. Nu skal de forberede sig på et angreb mod Iran. (Foto: IDF)
Israel begynder forberedelserne på et angreb mod Irans atomprogram. Træningen kan tage over et år.

Politiske beslutninger og det iranske atomprograms fremskridt betyder at det israelske luftforsvar (IAF) i løbet af det næste år vil begynde at træne et muligt luftangreb mod Irans atomanlæg, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge beregninger vil træning til et sådant angreb tage mindst et år. Udover behovet for opgraderet efterretningsinformation og forberedelse af forskellige angrebsscenarier, skal IAF også ændre sin træning, vedligeholde materiel og skaffe mange dele til langdistanceflyvninger.

– Vi ændre lidt på vores fokus som nu vil være mere østover. Det handler om muligheden for at fylde brændstof i luften, at være isoleret og under usikre forhold. Det er ting som vi dagligt træner i, så vi taler ikke om at starte fra bunden, men snarere et skift for at forbedre visse evner, siger Amikam Norkin, chef i IAF.

Som MIFF tidligere skrev har israelske politikere vedtaget at afsætte omkring 10,5 milliarder kroner til at forberede et angreb mod det iranske atomprogram.

For at kunne gennemføre et flyangreb mod Iran er Israel afhængig af at kunne tanke flyene i luften. Derfor har Israel bestilt nye Boeing KC-46 Pegasus fra USA. Her ses et amerikansk F35 fylde brændstof over Californien. (Foto: Wikipedia)

De seneste måneder har israelske generaler omorganiseret prioriteringerne for at kunne forberede troværdige angrebsmuligheder mod Iran. Skiftet sker efter Israel forlod sine militære forberedelser til lignende angreb i 2016, flere måneder efter Iran underskrev atomaftalerne med verdensmagterne. Derfor valgte IAF at fokusere på andre udfordringer.

– Mellemøsten er en kompleks arena hvor trusselsbilledet konstant ændre sig. De udfordringer som vi står over for vokser stødt og derfor må vi hele tiden være et skridt foran fjenden, siger IAF lederen.

Efter USA fjernede en del af de økonomiske sanktioner mod Iran, og det iranske regime er fortsat med sit atomprogram uden at vende tibage til forhandlingerne, har israelske ledere igen besluttet at planlægge et muligt luftangreb mod Iran og afsætte midler til til formålet.

Det kan altså tage et år, eller mere, at forberede et militært angreb mod Iran. I mellemtiden håber Israel at der vil blive fundet finnes andre muligheter for å stanse eller bremse Irans marsj mot utviklingen av en atombombe.

Men også Iran forbereder seg på et mulig israelsk angrep. Blant annet utvikler de avanserte luftvernmissiler, som allerede er utplassert i land som Irak, Jemen og Syria. Målet er, blant annet, å kunne skyte ned israelske fly.

I tillegg har Iran utplassert droner i en rekke land i regionen, inkludert Irak og Jemen. Ifølge Israel Hayom skal disse dronene ha kapasitet til å nå Israel, til tross for at de er utplassert flere tusen kilometer fra landet.

Israels umulige valg: Leve med at Iran får atombombe – eller bombe dem

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem