Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Iran fremviste sin nyeste «raketby»

Iran fremviste for nylig på statsligt TV en underjordisk base med krydsermissiler og ballistiske missiler. (Foto: IRGC)
Har publiceret billeder af stort underjordisk anlæg med krydsermissiler og ballistiske missiler.

Iran har publiceret billeder og videoklip af det som skal være en ny underjordisk base tilhørende revolutionsgarden. Billederne viser krydsermissiler, ballistiske missiler og udstyr til elektronisk krigsføring, skriver avisen Yediot Ahronot.

Den nye base omtales som en «raketby» og blev vist frem på statslig iransk TV. På billederne ses rækker af raketter, men der er ikke kommet detaljer om hvor basen ligger eller hvor mange raketter der er lagret.

– Det vi ser her er blot en lille andel af den store og ekspansive raketstyrke som revolutionsgardens marinestyrker råder over, siger generalmajor Hossein Salami.

Iran har gemt et stort arsenal af krydsermissiler og ballistiske missiler i underjordiske anlæg. (Foto: IRGC)

Juli 2020 gennemførte revolutionsgarden en øvelse med underjordiske ballistiske missiler hvor de skød mod hvad der skulle forestille amerikanske hangarskibe i Hormuzstrædet. Målet var at fremhæve Irans netværk af underjordiske angrebspositioner og sende et signal til landets fjender.

Iran har pralet af sine underjordiske anlæg siden 2011. Anlæggene findes over alt i Iran. Iran hævder at have missiler som kan rejse 2000 kilometer, dermed er store dele af Mellemøsten, inklusiv Israel inden for rækkevidde.

Siden den blodige krig mod Irak på i 1980’erne har Iran udviklet sit eget raketprogram, som de håber vil virke afskrækkende på deres fjender. De underjordiske anlæg er bygget for at beskytte våbnene mod luftangreb.

Irans revolutionsgarde affyrer underjordiske ballistiske missiler under en øvelse i 2020. (Foto: IRGC)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem