Iran fremviste sin nyeste «raketby»

Har publiceret billeder af stort underjordisk anlæg med krydsermissiler og ballistiske missiler.
Iran fremviste for nylig på statsligt TV en underjordisk base med krydsermissiler og ballistiske missiler. (Foto: IRGC)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Iran har publiceret billeder og videoklip af det som skal være en ny underjordisk base tilhørende revolutionsgarden. Billederne viser krydsermissiler, ballistiske missiler og udstyr til elektronisk krigsføring, skriver avisen Yediot Ahronot.

Den nye base omtales som en «raketby» og blev vist frem på statslig iransk TV. På billederne ses rækker af raketter, men der er ikke kommet detaljer om hvor basen ligger eller hvor mange raketter der er lagret.

– Det vi ser her er blot en lille andel af den store og ekspansive raketstyrke som revolutionsgardens marinestyrker råder over, siger generalmajor Hossein Salami.

Iran har gemt et stort arsenal af krydsermissiler og ballistiske missiler i underjordiske anlæg. (Foto: IRGC)

Juli 2020 gennemførte revolutionsgarden en øvelse med underjordiske ballistiske missiler hvor de skød mod hvad der skulle forestille amerikanske hangarskibe i Hormuzstrædet. Målet var at fremhæve Irans netværk af underjordiske angrebspositioner og sende et signal til landets fjender.

Iran har pralet af sine underjordiske anlæg siden 2011. Anlæggene findes over alt i Iran. Iran hævder at have missiler som kan rejse 2000 kilometer, dermed er store dele af Mellemøsten, inklusiv Israel inden for rækkevidde.

Siden den blodige krig mod Irak på i 1980’erne har Iran udviklet sit eget raketprogram, som de håber vil virke afskrækkende på deres fjender. De underjordiske anlæg er bygget for at beskytte våbnene mod luftangreb.

Irans revolutionsgarde affyrer underjordiske ballistiske missiler under en øvelse i 2020. (Foto: IRGC)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIngen retfærdighed for 13-årige terrormyrdet Halel hos ICC
Næste artikelCopenhagen Municipality: Boycott of Israeli settlements illegal
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise