Houti-militsen truer med at angribe Israel

Den Iran-støttet milits udvikler langtrækkende missiler.
Her er angiveligt Houtimillistens Quds-1-missil Quds-2 er angiveligt en videreudvikling Quds-1-missilet.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

For nylig affyrede Houti-militsen, som udkæmper en blodig borgerkrig i Yemen, et langdistancemissil mod et saudiarabisk olieanlæg 600 kilometer nord for Yemen. Nu udtaler en embedsmand i den Iran-støttet milits at langdistancemissilet i fremtiden vil blive brugt til at angribe Israel, skriver avisen Times of Israel. Læs MIFFs artikler om Houti-militsen HER.

Ifølge olieselskabet Saudi Aramco forårsagede raketangrebet hul i en olietank som førte eksplosion og brand i det saudiarabiske olieanlæg. Houti-militsen siger de angreb olianlægget ved Det Røde Hav med et Quds-2-missil fordi Saudi-Arabiens krig mod militsen i Yemen har stået på i fem år.

I interview til libanesisk TV siger Abd Al-Wahhab Al-Mahbashi at missilerne egentlig ikke skulle bruges mod Jidda, hvor olieanlægget ligger. Missilerne skulle egentlig bruges til at angribe den israelske kystby Eilat ved Det Røde Hav. Afstanden til Eilat er mere end tre gange så lang fra Yemen som til Jidda, men militsen siger de vil fortsætte udviklingen af de langtrækkende missiler.

– Udvikling og test af missilet vil fortsætte, til vi kan nå dybt ind i det palæstinensiske [territorie] og nå mål i den zionistiske enhed i det velsignede palæstinensiske land, siger Al-Mahbashi i interviewet.

Udover at have missiler i Yemen har Iran og Iran-støttet grupper også raketter i Libanon – læs mere HER på norskSyrien – læs mere HER på norsk og i Irak rettet mod Israel – læs mere HER på norsk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael kan sove trygt om natten med Bidens udenrigspolitiske ledelse
Næste artikelDet israelske forsvar forbereder sig på muligt amerikansk angreb mod Iran
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise