Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Houti-militsen truer med at angribe Israel

Her er angiveligt Houtimillistens Quds-1-missil Quds-2 er angiveligt en videreudvikling Quds-1-missilet.
Den Iran-støttet milits udvikler langtrækkende missiler.

For nylig affyrede Houti-militsen, som udkæmper en blodig borgerkrig i Yemen, et langdistancemissil mod et saudiarabisk olieanlæg 600 kilometer nord for Yemen. Nu udtaler en embedsmand i den Iran-støttet milits at langdistancemissilet i fremtiden vil blive brugt til at angribe Israel, skriver avisen Times of Israel. Læs MIFFs artikler om Houti-militsen HER.

Ifølge olieselskabet Saudi Aramco forårsagede raketangrebet hul i en olietank som førte eksplosion og brand i det saudiarabiske olieanlæg. Houti-militsen siger de angreb olianlægget ved Det Røde Hav med et Quds-2-missil fordi Saudi-Arabiens krig mod militsen i Yemen har stået på i fem år.

I interview til libanesisk TV siger Abd Al-Wahhab Al-Mahbashi at missilerne egentlig ikke skulle bruges mod Jidda, hvor olieanlægget ligger. Missilerne skulle egentlig bruges til at angribe den israelske kystby Eilat ved Det Røde Hav. Afstanden til Eilat er mere end tre gange så lang fra Yemen som til Jidda, men militsen siger de vil fortsætte udviklingen af de langtrækkende missiler.

– Udvikling og test af missilet vil fortsætte, til vi kan nå dybt ind i det palæstinensiske [territorie] og nå mål i den zionistiske enhed i det velsignede palæstinensiske land, siger Al-Mahbashi i interviewet.

Udover at have missiler i Yemen har Iran og Iran-støttet grupper også raketter i Libanon – læs mere HER på norskSyrien – læs mere HER på norsk og i Irak rettet mod Israel – læs mere HER på norsk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem