Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Hvis USA vender tilbage til Iran-aftalen vil der komme krig mellem Israel og Iran

Israels minister for bosættelsesanliggender Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels minister for bosættelsesanliggender, Tzachi Hanegbi advarer Joe Biden mod at vende tilbage til Iran-aftalen.

Hvis Joe Biden bliver USA’s næste præsident, har han signaleret at han vil have, at USA vender tilbage til atomaftalen indgået mellem Iran, USA og andre stormagter under præsident Barack Obama i 2015. Donald Trump trak USA ud af aftalen i 2018.

Tzachi Hanegbi er en af veteranpolitikerne i partiet Likud, og minister med ansvar for bosættelsesanliggender. Han siger i interview med Kanal 13 at han ikke er særlig bekymret for hvis Joe Biden erklæres vinder av præsidentvalget i USA. Undtaget er Iran-spørgsmålet.

– Biden har i lang tid sagt helt åbent, at han ønsker at vende tilbage til atomaftalen. Jeg ser aftalen som noget, der vil føre til en konfrontation mellem Israel og Iran, siger Hanegbi.

– Hvis Biden fortsætter med den politik, vil det i sidste ende med en voldelig konfrontation mellem Israel og Iran, gentog ministeren.

Lederen af Knessets udenrigs- og forsvarskomité, Zvi Hauser, siger at Joe Biden er en sand ven af Israel.

Jeg antager at hvis Iran-aftalen bliver fornyet, vil den blive bedre end den forrige, sagde Hauser til Galei Tzahal (IDF radio), torsdag.

Der er bred enighed om at Iran-aftalen havde betydelige huller i forhold til den frie verdens interesser, tilføjede han.

Hanegbis og Hausers udtalelser blev gengivet af avisen Jerusalem Post.

Læs også: 16 grunde til at Iran-aftalen er en katastrofe.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem