– Hvis USA vender tilbage til Iran-aftalen vil der komme krig mellem Israel og Iran

Israels minister for bosættelsesanliggender, Tzachi Hanegbi advarer Joe Biden mod at vende tilbage til Iran-aftalen.

Israels minister for bosættelsesanliggender Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Hvis Joe Biden bliver USA’s næste præsident, har han signaleret at han vil have, at USA vender tilbage til atomaftalen indgået mellem Iran, USA og andre stormagter under præsident Barack Obama i 2015. Donald Trump trak USA ud af aftalen i 2018.

Tzachi Hanegbi er en af veteranpolitikerne i partiet Likud, og minister med ansvar for bosættelsesanliggender. Han siger i interview med Kanal 13 at han ikke er særlig bekymret for hvis Joe Biden erklæres vinder av præsidentvalget i USA. Undtaget er Iran-spørgsmålet.

– Biden har i lang tid sagt helt åbent, at han ønsker at vende tilbage til atomaftalen. Jeg ser aftalen som noget, der vil føre til en konfrontation mellem Israel og Iran, siger Hanegbi.

– Hvis Biden fortsætter med den politik, vil det i sidste ende med en voldelig konfrontation mellem Israel og Iran, gentog ministeren.

Lederen af Knessets udenrigs- og forsvarskomité, Zvi Hauser, siger at Joe Biden er en sand ven af Israel.

Jeg antager at hvis Iran-aftalen bliver fornyet, vil den blive bedre end den forrige, sagde Hauser til Galei Tzahal (IDF radio), torsdag.

Der er bred enighed om at Iran-aftalen havde betydelige huller i forhold til den frie verdens interesser, tilføjede han.

Hanegbis og Hausers udtalelser blev gengivet af avisen Jerusalem Post.

Læs også: 16 grunde til at Iran-aftalen er en katastrofe.

Tidligere artikelHør Israels ambassadør og de andre foredragsholdere ved MIFF’s Israel-konference via nettet
Næste artikel– Hvad er så unikt ved palæstinenserne?
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)