Irans nye droner en trussel mod Israel

Truslen fra Den Islamiske Republik er stigende. Dronerne kan flyve over 1.000 kilometer.

Anden generation af iransk drone af typen Shahed 129. Nu har landet fremvist flere nye droner. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Irans forsvarsministerium fremviste nye droner i weekenden som skal bruges af Den Islamiske Republiks hær og luftvåben. Ifølge Teherans militære ledelse har dronerne kapacitet til at flyve over 1.000 kilometer, hvilket betyder at de har kapacitet til at nå Israel fra Iran, skriver Jerusalem Post.

Iran har produceret droner siden 1980’erne og er en innovatør inden for drone-krigsføring. De brugte 25 droner og krydsermissiler til at angribe Saudi-Arabien i september sidste år, og har gentagne gange fløjet droner ind i det israelske luftrum.

Irans forsvarsminister Amir Hatami fremviste dronerne. Han sagde at en jet-drevet drone kunne flyve med en hastighed på 900 km / t og i 12.000 meters højde. Det betyder at de kan konkurrere med de bedste droner som bruges af USA og andre lande. Ifølge Hatami har dronerne en rækkevidde på op til 1500 kilometer og kan flyve i timevis. Hans budskab til Israel, USA og deres allierede var klar: Vi kan nå jer.

Flere af dronerne er nu masseproduceret til det iranske militær. Iran har sin egen droneenhed, som de oprettede for flere år siden. Derudover bruger den iranske revolutionærgarde droner til målrettede angreb på dens fjender. Nogle droner kan bære præcisionsstyrede bomber og krydsermissiler, mens andre bruges til rekognosering. Iran har også såkaldte kamikaze-droner som styrer ind i deres mål.

Den iransk-støttede Houti-milits i Yemen som Iran forsyner med våben, har brugt sådanne kamikaze-droner i flere angreb mod Saudi-Arabien. Foruden angrebene mod Saudi-Arabien er iranske drone-angreb i Irak og Syrien bevis på at den iranske drone-trussel øges.

Flere af dronerne er indsat ved T-4-flybasen i Syrien. Herfra fløj en af ​​dronerne ind i det israelske luftrum i februar 2018, før den blev skudt ned af en israelsk helikopter. Den iransk-støttede terrororganisation, Hizbollah fløj også en drone ind i det israelske luftrum i efteråret 2019. Israel svarede igen med et luftangreb som neutraliserede Hizbollahs droneteam.

Årsagen til at Iran nu fremviser sine nye droner, er knyttet til den årlige markering af landets militære styrke. Ved at fremvise dronerne viser Iran at de fortsætter deres teknologiske fremskridt, på trods af amerikanske sanktioner og en vedvarende Corona-pandemi.

En iransk version af den amerikanske RQ-170-drone vises i Iran. Det er ukendt, hvornår billedet blev taget.

Tidligere artikelBengt G Nilsson: -Derfor har jeg ændret holdning i Israel-Palæstinaspørgsmålet
Næste artikelIsrael markerede Holocaust-mindedag i skyggen af Corona
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)