Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Irans nye droner en trussel mod Israel

Anden generation af iransk drone af typen Shahed 129. Nu har landet fremvist flere nye droner. (Foto: Wikipedia)
Truslen fra Den Islamiske Republik er stigende. Dronerne kan flyve over 1.000 kilometer.

Irans forsvarsministerium fremviste nye droner i weekenden som skal bruges af Den Islamiske Republiks hær og luftvåben. Ifølge Teherans militære ledelse har dronerne kapacitet til at flyve over 1.000 kilometer, hvilket betyder at de har kapacitet til at nå Israel fra Iran, skriver Jerusalem Post.

Iran har produceret droner siden 1980’erne og er en innovatør inden for drone-krigsføring. De brugte 25 droner og krydsermissiler til at angribe Saudi-Arabien i september sidste år, og har gentagne gange fløjet droner ind i det israelske luftrum.

Irans forsvarsminister Amir Hatami fremviste dronerne. Han sagde at en jet-drevet drone kunne flyve med en hastighed på 900 km / t og i 12.000 meters højde. Det betyder at de kan konkurrere med de bedste droner som bruges af USA og andre lande. Ifølge Hatami har dronerne en rækkevidde på op til 1500 kilometer og kan flyve i timevis. Hans budskab til Israel, USA og deres allierede var klar: Vi kan nå jer.

Flere af dronerne er nu masseproduceret til det iranske militær. Iran har sin egen droneenhed, som de oprettede for flere år siden. Derudover bruger den iranske revolutionærgarde droner til målrettede angreb på dens fjender. Nogle droner kan bære præcisionsstyrede bomber og krydsermissiler, mens andre bruges til rekognosering. Iran har også såkaldte kamikaze-droner som styrer ind i deres mål.

Den iransk-støttede Houti-milits i Yemen som Iran forsyner med våben, har brugt sådanne kamikaze-droner i flere angreb mod Saudi-Arabien. Foruden angrebene mod Saudi-Arabien er iranske drone-angreb i Irak og Syrien bevis på at den iranske drone-trussel øges.

Flere af dronerne er indsat ved T-4-flybasen i Syrien. Herfra fløj en af ​​dronerne ind i det israelske luftrum i februar 2018, før den blev skudt ned af en israelsk helikopter. Den iransk-støttede terrororganisation, Hizbollah fløj også en drone ind i det israelske luftrum i efteråret 2019. Israel svarede igen med et luftangreb som neutraliserede Hizbollahs droneteam.

Årsagen til at Iran nu fremviser sine nye droner, er knyttet til den årlige markering af landets militære styrke. Ved at fremvise dronerne viser Iran at de fortsætter deres teknologiske fremskridt, på trods af amerikanske sanktioner og en vedvarende Corona-pandemi.

En iransk version af den amerikanske RQ-170-drone vises i Iran. Det er ukendt, hvornår billedet blev taget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem