Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Irans “magiske” våben mod Corona

Den iranske revolutionsgarde fremviser apparatet som de siger kan opdage Corona fra en afstand på 100 meter.
Revolutionsgarden siger apparatet kan opdage virussen fra en afstand på 100 meter.

Den iranske revolutionsgarde fremviste onsdag hvad de hævder er et iransk-produceret smart system som kan registrere Corona i løbet af et øjeblik.

-Systemet kan registrere et Corona-forurenet område fra en afstand på 100 meter i løbet af blot fem sekunder. Det er ikke nødvendigt at tage blodprøver fra patienter og det er testet på adskillige hospitaler med positive resultater i 80 procent af tilfældene, siger generalmajor Hossein Salami fra den iranske revolutionsgarde, ifølge Times of Israel.

Han siger at apparatet som de kalder “Mosta’an”, kan “opdage ethvert tilfælde af Corona inden for radius på 100 meter”. Ifølge Samali bruger systemet et magnetfelt uden at give yderligere detaljer.

Systemet, udviklet af forskere fra Basjs paramilitære styrker, kan bruges til at undersøge en stor folkemængde og afdække forurenede områder, siger han.

Det smarte system blev straks hånet på nettet af iranere, som mener revolutionsgardens påstande ikke er troværdige. Det er ikke første gang Iran fremsætter tvivlsomme påstande om videnskabelige og militære gennembrud uden nødvendigvis at have så meget rod i virkeligheden.

Den britiske avis Independent skriver at “Mosta’an” faktisk minder meget om et falskt værktøj til at opdage bomber, som en engang blev solgt af en dømt britisk svindler til Irak, Saudi-Arabien, Thailand og andre lande.

James McCormick har angiveligt tjent over 500 millioner dollars på at sælge ADE-651 apparater, som britiske anklagemyndigheder mente var baseret på en maskine til at finde golfbolde og som ikke havde noget videnskabeligt grundlag.

Ifølge Independent fremviste egyptiske myndigheder et lignende apparat i 2013, som de hævdede kunne opdage hepatitis.

Tror du på det iranske apparat? Skriv dit svar i kommentarfeltet!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem