Den israelske præsident Reuven Rivlin mødtes med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag den 21. juni 2016. (Foto: NATO)

Stoltenberg: – Bekymret over Irans destabiliserende aktiviteter

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg siger at Iran skal afstå fra mere vold og provokation.

-I flere år har vores allierede udtrykt usikkerhed omkring Irans destabiliserende aktiviteter i Mellemøsten. Vi er enige om, at Iran aldrig må udvikle atomvåben, vi deler bekymring for Irans missiltest, og vi er forenede i at fordømme Irans støtte til forskellige terrorgrupper, sagde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg under en pressekonference den 6. januar. Han understregede, at Iran skal afstå fra mere vold og provokation.

Overfor NRK kommenterede Stoltenberg USA’s målrettede drab på den iranske general Qasem Soleimani.

-Denne beslutning blev truffet af USA. Den blev hverken taget af den internationale koalition eller NATO. Men alle allierede er bekymrede over Irans destabiliserende aktiviteter i regionen, deres støtte til forskellige terrororganisationer og deres nylige angreb mod civile energistrukturer i Saudi-Arabien eller koalitionsbaser der er vigtige for at bekæmpe international terrorisme, sagde Stoltenberg.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp