Pro-iransk milits i Syrien har affyret raketter mod Israel

Det israelske forsvar rapporterer, at missilerne ikke nåede deres mål.
Det er uklart, hvilken slags raketter der blev affyret mod Israel. Her er et illustrationsfoto af en iransk Zelzal-raket. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En iransk-støttet syrisk milits i Syrien affyrede adskillige raketter mod det nordlige Israel mandag morgen, men raketterne nåede ikke israelsk territorium, siger det israelske forsvar. En milits svarende til Quds-styrken fra den iranske revolutionærvagt skal have affyret raketterne, skriver Times of Israel.

Raketterne blev affyret fra et kvarter uden for Syriens hovedstad Damaskus. Samtidig var der rapporter om luftangreb mod en pro-iransk milits i det østlige Syrien, hvor både den libanesiske terrorgruppe Hizbollah og den irakiske Popular Mobilization Forces (PMF) er placeret. 18 er angiveligt dræbt.

Det vides ikke, hvem der har stået bag luftangrebet ved grænsen til Irak.

-Jagerfly, med endnu ukendt identitet, angreb køretøjer og positioner fra de iranske styrker og militser, der er loyale over for dem. 18 krigere blev dræbt, men deres nationalitet er ukendt, siger Syrian Observatory for Human Rights.

PMF blev oprettet i 2014 for at bekæmpe Islamisk Stat (IS) og består hovedsageligt af en shiitisk milits. I dag udgør de formelt en del af Iraks væbnede styrker, men militsen modtager stort set alle deres ordrer direkte fra Iran.

IDFs arabisk-sprogede talsmand skriver i en Twitter-besked, at det syriske regime “vil betale prisen” for at give Iran og dets tilhængere mulighed for at bruge Syrien som en avanceret base for angreb mod den jødiske stat.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelere overfaldet af arabere i Polen
Næste artikelHjælp MIFF med at protestere over, at Facebook lader Fatah fremme terror mod israelere
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise