Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Pro-iransk milits i Syrien har affyret raketter mod Israel

Det er uklart, hvilken slags raketter der blev affyret mod Israel. Her er et illustrationsfoto af en iransk Zelzal-raket. (Foto: Wikipedia)
Det israelske forsvar rapporterer, at missilerne ikke nåede deres mål.

En iransk-støttet syrisk milits i Syrien affyrede adskillige raketter mod det nordlige Israel mandag morgen, men raketterne nåede ikke israelsk territorium, siger det israelske forsvar. En milits svarende til Quds-styrken fra den iranske revolutionærvagt skal have affyret raketterne, skriver Times of Israel.

Raketterne blev affyret fra et kvarter uden for Syriens hovedstad Damaskus. Samtidig var der rapporter om luftangreb mod en pro-iransk milits i det østlige Syrien, hvor både den libanesiske terrorgruppe Hizbollah og den irakiske Popular Mobilization Forces (PMF) er placeret. 18 er angiveligt dræbt.

Det vides ikke, hvem der har stået bag luftangrebet ved grænsen til Irak.

-Jagerfly, med endnu ukendt identitet, angreb køretøjer og positioner fra de iranske styrker og militser, der er loyale over for dem. 18 krigere blev dræbt, men deres nationalitet er ukendt, siger Syrian Observatory for Human Rights.

PMF blev oprettet i 2014 for at bekæmpe Islamisk Stat (IS) og består hovedsageligt af en shiitisk milits. I dag udgør de formelt en del af Iraks væbnede styrker, men militsen modtager stort set alle deres ordrer direkte fra Iran.

IDFs arabisk-sprogede talsmand skriver i en Twitter-besked, at det syriske regime “vil betale prisen” for at give Iran og dets tilhængere mulighed for at bruge Syrien som en avanceret base for angreb mod den jødiske stat.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem