Benjamin Netanyahu foran et af Israels F-35 jægerfly på flyvebasen Netavim. Israel får 50 tilsvarende fly inden 2024. (Foto: GPO)

Vestlige diplomater: – Israelsk F-35 ramte iranske raketter i Irak

I løbet af den sidste måned har Israel ramt iranske våbenlagre i Irak to gange.

Ifølge “vestlige diplomatiske kilder” har et israelsk F-35 jagerfly angiveligt angrebet en iransk raketoplagring nordøst for Bagdad d. 19 juli, skriver avisen Asharq Al-Awsat.

Et andet angreb skal have været udført i søndags, denne gang også mod Ashraf-basen i Irak. – Angrebet ramte iranske “rådgivere” og en last med ballistiske missiler, der for nylig var ankommet fra Iran, sagde de anonyme kilder til den arabisksprogede avis i London.

I de senere år har det israelske luftvåben gennemført et stort antal bombeangreb for at stoppe Irans militære opbygning i Syrien.

Det er første gang der frigives rapporter om israelske bombeangreb på iranske mål i Irak. Israelske myndigheder har ikke kommenteret rapporterne om angrebene, skriver Jerusalem Post.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp