Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu: Støt USA mod Irans aggression

Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)
Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)
"Jeg gentager min opfordring til alle fredselskende lande - støt USA i bestræbelserne på at stoppe iransk aggression," sagde Netanyahu i udtalelse.

Statsminister Benjamin Netanyahu opfordrede torsdag, det internationale samfund til at støtte USA mod Iran, efter spændingerne mellem de to lande eskalerede grundet Irans nedskydning af en amerikansk drone, skriver Jerusalem Post.

“I løbet af de seneste 24 timer har Iran intensiveret sin aggression mod USA og mod os alle. Og jeg gentager min opfordring til alle fredselskende lande – støt USA i bestræbelserne på at stoppe iransk aggression, Israel står ved USAs side.” Sagde Netanyahu i sin udtalelse.

USAs præsident Donald Trump sagde, at Iran har begået en “stor fejltagelse” ved at nedskyde en amerikansk militærdrone, som ifølge Teheran, var på en spionmission over landets territorium. Hændelsen har spredt frygt for en bredere militær konflikt i Mellemøsten.

Spurgt ind til hvordan USA vil reagere, sagde Trump til journalister: “Det vil I finde ud af.”

Sidste måned advarede en israelsk minister om et muligt direkte eller indirekte iransk angreb mod Israel, hvis situationen mellem Teheran og Washington eskalerer yderligere.


En talsmand for det israelske militær har udtalt at Trumps udtalelse ikke har ændret ved militærets beredskab.


Den amerikanske sikkerhedsrådgiver John Bolton vil møde Netanyahu i Israel den 23. juni.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem