Netanyahu: Støt USA mod Irans aggression

“Jeg gentager min opfordring til alle fredselskende lande – støt USA i bestræbelserne på at stoppe iransk aggression,” sagde Netanyahu i udtalelse.

Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)
Benjamin Netanyahu - Israels statsminister siden 2009. (Foto: GPO - Israels Government Press Office)

Statsminister Benjamin Netanyahu opfordrede torsdag, det internationale samfund til at støtte USA mod Iran, efter spændingerne mellem de to lande eskalerede grundet Irans nedskydning af en amerikansk drone, skriver Jerusalem Post.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

“I løbet af de seneste 24 timer har Iran intensiveret sin aggression mod USA og mod os alle. Og jeg gentager min opfordring til alle fredselskende lande – støt USA i bestræbelserne på at stoppe iransk aggression, Israel står ved USAs side.” Sagde Netanyahu i sin udtalelse.

USAs præsident Donald Trump sagde, at Iran har begået en “stor fejltagelse” ved at nedskyde en amerikansk militærdrone, som ifølge Teheran, var på en spionmission over landets territorium. Hændelsen har spredt frygt for en bredere militær konflikt i Mellemøsten.

Spurgt ind til hvordan USA vil reagere, sagde Trump til journalister: “Det vil I finde ud af.”

Sidste måned advarede en israelsk minister om et muligt direkte eller indirekte iransk angreb mod Israel, hvis situationen mellem Teheran og Washington eskalerer yderligere.


En talsmand for det israelske militær har udtalt at Trumps udtalelse ikke har ændret ved militærets beredskab.


Den amerikanske sikkerhedsrådgiver John Bolton vil møde Netanyahu i Israel den 23. juni.

Tidligere artikelMIFF søger frivillig skrivehjælp
Næste artikelIsrael siger de har stoppet iransk spionageforsøg på Vestbredden
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.